Hackerlar Nasıl Para Kazanıyor? Herşey Ortaya Çıktı!

Dünya genelinde korku salan hackerlar nasıl para kazanıyor? Bununla alakalı son derece ilginç haberler ortaya çıktı. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dünyanın en çok korku salan hacker grupları çok ciddi kazançlar elde edebiliyor. Bunların önemli bir bölümü büyük şirketlerden ziyade orta ölçekli firmalardan geliyor. Avrupa Birliği polis teşkilatı yaptığı bir operasyon ile birlikte önemli bazı belgelere ulaştı.

Dünyanın en çok korku salan bilgisayar korsanları genellikle fidye yöntemini kullanıyor. Bu yöntem ile birlikte hem orta hem de küçük ölçekli şirketler oltaya geliyor kullanılan yöntem ise Emotet dediğimiz bir altyapıya sahip.

Hackerlar nasıl para kazanıyor sorusu cevap buluyor

Avrupa Polis Teşkilatı tarafından yapılan operasyonlar ile birlikte Emotet isimli altyapı sayesinde birçok resmi sistemin de ele geçirildiği ifade ediliyor. Kanadalı bir hackerın da içinde olduğu operasyonlarda ABD merkezli birçok resmi sistemin ele geçirildiği söyleniyor.

hackerlar nasıl para kazanıyor

Tüm bunlara ek olarak hackerların bitcoin vurgunu yapmasının da önemli bir gelir kazandırdığı ifade ediliyor. 500 bin dolarlık Bitcoin vurgunu yaptığı söylenen hacker grupları böylece ek bir gelir daha kazanabiliyor. Üstelik bunların hepsini Emotet isimli bir truva atı yazılımı ile yapıldığı söyleniyor.

Uzmanlar tarafından yapılan tahminler Emotet isimli bu altyapının yaklaşık olarak 2.5 milyar dolar kazanç sağladığı yönünde. Ancak birçok kişi hackerların daha fazla kazanç sağladığını düşünüyor. Peki sizce hacker grupları daha başka nasıl kazanç sağlıyor olabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version