Hackerlar Çıplak Kadınların Fotoğraflarını İnternete Sızdırdı

Avrupa ve ABD’de yaşayan hackerlar çıplak kadınların fotoğraflarını internete sızdırmak ile suçlanıyor. İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Hackerlar genellikle finans şirketlerine saldırır ve insanların banka hesaplarını boşaltmaya çalışır. Ancak bu seferki hackerlar biraz daha farklı alana yöneldi. Onlar kadınların ve genç kızların haklarını açık bir şekilde ihlal ederek çıplak fotoğraflarını internete sızdırdı.

Herhangi bir şekilde başka birisine ait olan çıplak fotoğrafları internete sızdırmak, daha doğrusu bunu karşı tarafın rızası dışında yapmak büyük bir suç. Ancak bu suç yasalar tarafından tanınmıyor. Özellikle İrlanda ve İngiltere gibi ülkelerde çok fazla sızıntı yaşandığı görülüyor.

Hackerlar çıplak kadınların fotoğraflarını her yere yaydı

İrlanda Adalet Bakanı tarafından yapılan açıklamalara göre, 11 bin civarında kadının fotoğraflarının internete sızdırıldığı söylendi. Ülkenin nüfusunu düşününce bu rakam gerçekten de oldukça fazla.

hackerlar çıplak kadınların

Hackerlar bu çıplak fotoğrafları belirli bir ücret karşılığında karanlık internet denilen kirli bölgelerde satışa sunuyor. Bazı yerlerde fotoğraflar çok ciddi yüksek fiyatlarla satılıyor. Hackerlar bu yüksek fiyatları elde edebilmek için genellikle çok fazla çıplak fotoğraf sızdırmak zorunda kalıyor. Bu durum aynı zamanda birçok kişinin mağdur olması anlamına geliyor.

Siber zorbalık olarak adlandırılan bu tür olaylar, her geçen gün daha fazla yaşanıyor. Hatta bazı durumlarda güvenlik güçleri bile böyle olaylara karışabiliyor. Konuyla alakalı etkin bir yasa çıkarılması gündemde. Bakalım ne tür gelişmeler yaşanacak.

Exit mobile version