Hacker”ların ve Hacktivist”lerin tercih ettiği PC”ler ve modemler

Hacker’lık biraz farklı bir dünya gerektiriyor. Yasal hacker’lar, yasadışı bilgisayar korsanları olarak isimlendirilen hacker’lar ve ideoloji doğrultusunda zanaat gerçekleştiren, Anonymous gibi hacktivistler bilişim dünyasında sıkıntılı süreçler oluştursalar da aslında teknolojide birçok kapıyı açan da bu kişiler oldu. Yasal bir korsansanız, bir yazılım şirketine girip sistemdeki tüm güvenlik açıklarını ve kullanıcı bug’larını keşfetmekle, bunları raporlamakla ve çözümlerini sunmakla hükümlüsünüzdür. 

Bu yazı daha çok hacktivist olarak bilinen korsanların kullandığı laptop’ları ve modem çeşitlerini içeriyor. Bu adamların önem verdikleri ilk ve en önemli konunun gizlilik ve güvenlik olduğunu düşünürsek, bu teknolojiler diğerlerine nazaran daha güvenliği olduğunu düşünebilirsiniz.

İşte hacktivistlerin kullandığı dizüstü bilgisayarlar:

Hacktivistlerin en çok kullandığı ve en güvendiği PC modellerinden bir tanesi Sony’nin geçtiğimiz yıllarda yollarını ayırdığı Vaio serisi. Cidden, hacktivistlerin ve diğer korsanların Vaio’lara gerçekten güvendiği aşikar ve üstelik Sony’i hackleyen korsanların da Sony Vaio kullandıkları belirtilmişti. Vaio’nun VPCX11S1/B modeli toplam 200’ün üstünde hacker tarafından kullanırken Sony Vaio‘ların maksimum 13″ boyutlarında olan versiyonları tercih ediliyor, hacktivistler ve korsanlar tarafından.  Bununla birlikte Sony Vaio’nun SVS-1513M1E modeli de fazlasıyla tercih ediliyor.

Elbette Sony Vaio’dan başka popüler olarak tercih edilen dizüstü bilgisayar modelleri var. Genellikle iş dünyasının mobilite gereksinimlerini karşılayabilmek için üretilen Lenovo IdeaPad ve ThinkPad serileri de bu dizüstü bilgisayar modellerinden bir tanesi. Hacktivistlere göre, IdeaPad‘lerin ve ThinkPad serilerinin boyut ölçümleri oldukça iyi tasarlanmış. Bu kişiler arasında en yaygın kullanılan Lenovo dizüstü bilgisayar modeli ise, Lenovo G50 70. Bilgilere göre, Lenovo‘nun bu modellerde ekran çerçevesini biraz daha kalın tutması nedeniyle dışarıdan gelecek herhangi bir gözetleme girişimini zora sokabiliyor. 

Dizüstü bilgisayarların yanısıra, bu kişilerin en çok önem verdikleri teknolojilerden bir tanesi ise modem teknolojileri. Araştırmalarımıza göre hacker’lar genel olarak Asus, TP-LINK ve Cisco markalı cihazları tercih ediyorlar. 

Cisco, bu markalar arasında en çok tercih edilen isim. Cisco’nun 802.11ac destekli ürünlerinden bir tanesi olan Cisco Aironet 3800 serisi, hacker’lar ve hacktivist’ler arasında oldukça meşhur.  Ayrıca Cisco Aironet 2700 serisi de hemen hemen aynı kullanım rakamlarına sahip.

TP-LINK‘e bakıldığında Archer serisinin büyük üstünlüğü görülüyor. İlginç olan kısım ise, TP-LINK kullanan hacker ve hacktivistler ağırlıklı olarak kablolu modem-router kullanıyorlar. Kablolu bir TP-LINK modemi olan TC-7610, üretici firmanın tepe seviye Wi-Fi çözümlerinden.

 

Exit mobile version