Güneş Enerjisi Almanya’da Rekor Seviyeye Ulaştı

Tüm dünyanın yavaş yavaş geçmeye başladığı güneş enerjisi Almanya’da düzenli olarak rekor tazeliyor. Ayrıca Avrupa içerisinde İngiltere gibi ülkelerde büyük bir dikkat çekiyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

Dünya genelinde enerji problemi yaşanıyor. Özellikle de nüfusun giderek daha fazla artması bu problemi daha büyük bir hale getiriyor. Almanya diğer ülkelere göre bu sorunla başa çıkmak için çok daha geniş tedbirler alıyor. Özellikle de yenilenebilir enerji ülkenin en çok değer verdiği alanlar arasında.

Almanya Güneş enerjisinde lider olmak istiyor

Güneş enerjisi hem maliyet açısından hem de verimlilik bakımından dünyanın en çok tercih edilebilecek enerji kaynakları içerisinde yer alıyor. Özellikle de çevreyi kirletme gibi bir problemin olmaması onu çok daha cazip kılıyor.

Şimdilerde Avrupa oldukça sakin. Hem insanların hem de otomobillerin sokaklarda çok az yer alması nedeniyle çevre kirliliği minimum düzeyde. Güneş panelleri çevre kirliliği arttıkça daha az enerji üretebiliyor. Ancak insanların olmadığı şimdiki salgın Avrupa’sında çevre kirliliği en alt düzeyde. Bu nedenle güneş panelleri maksimum seviyede enerji üretebiliyor.

Almanya şu anda nüfusun enerji ihtiyacının %30’unu güneş enerjisi ile karşılayabiliyor. Yaklaşık olarak 30 yıl içerisinde bu oranı %100 seviyesine çıkarmak istiyor. Yine İngiltere’de en çok güneş enerjisi kullanan ülkeler içerisinde yer alıyor. Bu iki ülkenin de çok az güneş görmesine rağmen bu kadar yüksek bir seviyede güneş enerjisi sağlaması gerçekten de hayret verici.

Exit mobile version