Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), gülümseyen Güneş fotoğrafı ile bilim dünyası ile içli dışlı olan sosyal medya kullanıcılarını şaşırttı. 2010 yılında Living With a Star programının bir parçası olarak fırlatılan Solar Dynamics Observatory ile elde edilen görüntü, Güneş’in sanki güldüğü bir anın bilimseverlerle buluşmasını sağladı.
SDO ile Güneş’in mavi gezegen olarak da bilinen Dünya üzerindeki etkisini anlamak amaçlanıyor. Güneş’in manyetik alanı nasıl oluşuyor gibi sorulara yanıt aranıyor.
Dünya’daki yaşam için en önemli enerji kaynağı olan Güneş devasa bir ateş topu olarak düşünülebilir. Bu büyük ateş topunu içeren görüntü, Güneş’in koronal delikler adı verilen koyu lekeler ile âdeta güldüğünü gösteriyor.
Say cheese! 📸
Today, NASA’s Solar Dynamics Observatory caught the Sun “smiling.” Seen in ultraviolet light, these dark patches on the Sun are known as coronal holes and are regions where fast solar wind gushes out into space. pic.twitter.com/hVRXaN7Z31
— NASA Sun, Space & Scream 🎃 (@NASASun) October 26, 2022
NASA’nın Gülümseyen Güneş Fotoğrafı Gündemde
Uzay ajansı tarafından paylaşılan görüntü, NASA Sun, Space & Scream adlı Twitter hesabı üzerinden yayımlandı. Paylaşılan tweette şu ifadelere yer verildi:
“Bugün NASA’nın Solar Dynamics Observatory uydusu Güneş’i gülümserken yakaladı. Ultraviyole ışıkta görülen Güneş üzerindeki koyu lekeler, koronal delikler olarak biliniyor ve Güneş rüzgarının uzaya dağıttığı bölgeleri temsil ediyor.”
İlk olarak 11 Şubat 2010 tarihinde fırlatılan uydu, Güneş’in içi, manyetik alanı ve çok daha fazlası hakkında bilgi topluyor. Bu uydu ile elde edilen görüntü, sosyal medyada yayımlandığı ilk günden beri oldukça çok sayıda beğeni ve yanıt aldı.
Peki, siz bu görüntü ile ilgili neler düşünüyorsunuz? Aşağıda yer alan yorumlar kısmından düşüncelerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.