GTA Vice City Mouse Sorunu Nasıl Çözülür?

GTA Vice City mouse sorunu yaşayanlar için bir arada topladığımız bu yöntemleri uygulayabilir, sorunu çözebilirsiniz.

GTA Vice City mouse sorunu mu yaşıyorsunuz? Bu sorunla özellikle Windows 10 işletim sistemine sahip bilgisayar üzerinden Vice City oynamaya çalışan oyuncular çok sık karşılaşıyor. Siz de bu sorun yüzünden oyunu düzgün bir şekilde oynayamıyorsanız doğru yere geldiniz.

2002 yılında piyasaya sürülen, zamanın en çok satan açık dünya oyunu olan Vice City’de siz de bu sorunu yaşıyorsanız aşağıda yer alan çözüm yollarını uygulayabilirsiniz.

GTA Vice City Mouse Sorunu İçin Çözüm Yolları

GTA Vice City Mouse Sorunu İçin Çözüm Yolları

1. Uyumluluk Modunda Çalıştırma

Oyunu Windows XP Service Pack 3 uyumluluk modunda çalıştırın. Bunu yapmanızı istememizin sebebi, oyunun Windows XP’de çalışacak şekilde piyasaya sürülmesidir. Vice City’yi uyumluluk modunda çalıştırmak için oyunun ana dizinine gidin, gta-vc.exe dosyasına sağ tıklayın ve “Uyumluluk” sekmesine gelin.

“Bu programın çalıştırılacağı uyumluluk modu” seçeneğini etkinleştirin ve Windows XP Service Pack 3’ü seçin. Fare sorunu devam ederse “Uyumluluk” sekmesinden “Uyumluluk sorun gidericisini çalıştır” butonuna basın ve önerilen ayarları kullanmayı deneyin.

2. DINPUT8.DLL Dosyasını Vice City’nin Ana Dizinine Ekleme

Vice City’de fare sorununu çözmenin başka bir yolu da DINPUT8.DLL dosyasını Vice City’nin ana dizinine eklemekten geçiyor. Bu dosyayı indirirken dikkatli olun. DLL dosyalarını indireceğiniz siteler her zaman güvenli olmayabilir. Bu nedenle sadece güvenilir kaynaklardan indirme işlemi gerçekleştirdiğinizden emin olun.

3. Orijinal Oyunu Alma

Oyunun korsan bir sürümünü kullanıyorsanız ve dosyalarda sorun varsa bu tür hatalarla karşılaşmanız muhtemeldir. Oyunu Rockstar Launcher ya da Steam üzerinden almanız, bu tür sorunları yaşamanızın önüne geçecektir.

4. Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırma

Bu sorunu ayrıca Vice City’yi yönetici olarak çalıştırarak da çözebilirsiniz. Sorunu yaşayan bazı kullanıcıların geri bildirimlerine göre oyunu yönetici olarak çalıştırmak, bu sorunun ortadan kalkmasında etkili olabiliyor.

Bunu yapmak için Vice City’nin ana dizinine gidip “gta-vc.exe” dosyasına sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğine tıklayın. Yönetici olarak çalıştırmayı seçtiğinizde bir uyarı ile karşılaşacaksınız. Gerekli izni vererek devam edebilirsiniz.

GTA 5’i bitirmekte zorlanıyor musunuz? GTA 5 görev listesine göz atabilirsiniz.

Exit mobile version