GTA 6 Sızıntıları Büyük Gecikmeye Yol Açabilir mi?

GTA 6 sızıntıları, video oyununun beklenen tarihten çok daha geç bir tarihte piyasaya sürülmesine sebebiyet verebilir.

GTA 6 Sızıntıları Büyük Gecikmeye Yol Açabilir mi?

GTA 6 sızıntıları, olası bir çıkış tarihinin daha ileri bir tarihe ertelenmesine neden olabilir. Sektörün içinden isimlere göre Grand Theft Auto 6’nın 2024 yılında piyasaya sürülmesi bekleniyordu fakat Rockstar Games’in moralini bozan son yaşananlar video oyununun daha geç bir tarihte çıkmasına yol açabilir.

Dün gece Rockstar Games’in yeni projesine sızılarak birçok görüntü elde edildi. Bu görüntüler çevrim içi ortamda hızlı bir şekilde yayıldı ancak asıl sorun bu değildi. Bilgisayar korsanı, GTA 6’nın alfa sürümüne ait olduğu düşünülen kaynak kodlarını da ele geçirdiğini ileri sürdü.

Görüntüler, sabahın erken saatlerinde yayımlaya başladı. Take-Two Interactive şu an sızıntı videolarını yayından kaldırmak için ihtar göndermeye devam ediyor fakat bu Rockstar Games’e moral açısından çok büyük bir zarar vermiş olabilir.

GTA 6 Sızıntıları ile Şantaj Yapılıyor

Bilgisayar korsanı şu anda Rockstar Games’e şantaj yapıyor. İddiaya göre bilgisayar korsanı, şirkete bir anlaşma sağlanamazsa Grand Theft Auto VI’nın kaynak kodunu yayımlayacağını belirtti.

Son paylaşılan bilgiler, Rockstar Games’in tüm stüdyolarının sızıntıdan büyük ölçüde etkilendiğini gösteriyor. Bu moral bozukluğu, video oyununun geliştirme sürecini ciddi ölçüde etkileyebilir. Take-Two Interactive’in yoğun bir dava sürecini başlatmasına da neden olabilir.

Sızıntıların oyunun son hâlini yansıtmadığını özellikle belirtmek gerekiyor. Oyunun geliştirici ekibinin sızıntıdan ötürü büyük bir moral bozukluğu yaşaması muhtemel görünüyor.

Take-Two Interactive muhtemelen Rockstar Games’e GTA 6’nın yapımını bitirmesi gerekli süreyi verecektir. Bu da oyunun daha geç bir tarihte çıkmasına neden olacaktır.

Geçen günlerde GTA Online güncelleme desteğinin kesileceğine dair söylentiler ortaya çıkmıştı. GTA 6’nın ertelenmesi ile GTA Online’a daha çok ağırlık verilebileceği ihtimalini de göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Rockstar Games Her Şeyin Yolunda Olduğunu Söyledi

Rockstar Games, resmî Twitter hesabı üzerinden yaşanan son durum hakkında bir bilgilendirme yazısı paylaştı. Bu yazıda gizli bilgilere yasa dışı bir şekilde erişildiği ifade edildi. Bu durumun uzun vadede herhangi bir soruna yol açmasının beklenmediğinin altı çizildi.

Konu ile ilgili yakında oyuncuların daha detaylı bir şekilde bilgilendirileceğini vurgulayan Rockstar Games, kendilerini destekleyen oyunculara teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.

Exit mobile version