GTA 6 Görüntülerini Sızdıran Hacker Yargılanmayacak

GTA 6 görüntülerini sızdırarak oyun dünyasında büyük bir yankı uyandıran bilgisayar korsanının yargılanmayacağı öğrenildi.

GTA 6 Görüntülerini Sızdıran Hacker Yargılanmayacak

Grand Theft Auto serisinin senelerden beri merakla tanıtılması beklenen GTA 6’nın görüntülerini sızdırmakla suçlanan bilgisayar korsanına psikiyatristler tarafından akli dengesi yerinde olmadığı tanısı konuldu.

18 yaşında olduğu belirtilen Arion Kurtaj’in geçen yılın eylül ayında Revolut ve Uber’i de hedef aldığı, yaklaşık 5.000 Revolut müşterisinin bilgilerine eriştiği ve Uber’e yaklaşık 3 milyon dolarlık bir zarar verdiği öne sürülmüştü.

Kurtaj’in ayrıca Rockstar Games’i hacklediği ve Grand Theft Auto’nun bir sonraki oyununun kaynak kodunu tüm Rockstar Games çalışanlarına gönderip mesajda görüntüleri yayımlamakla tehdit ettiği iddia edilmişti.

Grand Theft Auto VI oyunu ile ilgili o zamandan bu yana çok fazla bilgi aktarılmamıştı. Kısa bir açıklamanın ardından GTA 6 da oyuncuların odak noktasından yeniden çıkmıştı.

Bunlara ek olarak ismi açıklanamayan, kendisinden bir yaş küçük bir kişiyle birlikte 2021 yılının temmuz ve kasım aylarında BT Group’a da şantaj yaparak 4 milyon dolar fidye talep etmekle suçlanmıştı.

Akli Dengesi Yerinde Değil Tanısı Konuldu

Reuters tarafından aktarılan bilgilere göre Kurtaj’in psikiyatristler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda yargılanmaya uygun olmadığı belirlendi. Bu nedenle jüri, onun suçlu ya da suçsuz olduğuna karar vermek yerine iddia edilen eylemler ile gerçekten de ilgisi olup olmadığını belirleyecek.

Kurtaj üç şantaj, iki dolandırıcılık ve bilgisayarı kötüye kullanma yasası kapsamında altı suçlama da dahil olmak üzere 12 suçla suçlanıyor.

Exit mobile version