GTA 6’nın Beklenen Çıkış Tarihi Ertelenebilir

GTA 6 beklenen tarihten çok daha ileri bir tarihte piyasaya sürülebilir. İddiaya göre geliştirme sürecinde birtakım sorunlar yaşanıyor.

GTA 6'nın Beklenen Çıkış Tarihi Ertelenebilir

Rockstar Games, Grand Theft Auto serisinin beklenen yeni oyununun ilk fragmanını Aralık 2023’te yayımladı. Fragman, oyuncuları açık dünya türüne sahip GTA VI için heyecanlandırmakla kalmadı, bununla birlikte çok da uzak gibi görünmeyen 2025 yılında oyunun çıkacağını duyurdu.

Kotaku’nun ismi bilinmeyen kaynaklara dayandırdığı bir haberde Rockstar’ın oyunu geliştirme sürecinde birtakım sorunlar yaşadığı öne sürüldü. Bu da oyunun beklenenden daha geç bir tarihte piyasaya sürülebileceği anlamına geliyor.

GTA 6 Çıkışı Daha Çok Zaman Alabilir

Rockstar Games’in geliştirici ekibin nisan ayından itibaren haftanın 5 günü ofiste çalışma emri vermesinin nedenlerinden birinin de yaşanan bu aksaklıklar olduğu belirtildi.

Geliştirici şu an hâlâ GTA 6’yı 2025 baharında piyasaya sürmesi planlıyor ancak Rockstar Games’in oyunun piyasaya sürülmesinin beklenenden daha ileri bir tarihe ertelenme ihtimali konusunda endişeli olduğu ifade edildi. Kaynaklara göre oyun 2025 yılının sonuna hatta 2026’nın başlarına kadar ertelenebilir.

Bu, oyunla ilgili yaşanan ilk sorun değil. Eylül 2022’de Arion Kurtaj isimli bir hacker, teapotuberhacker adını kullanarak GTA 6’nın ilk hâlinin görüntülerini internete sızdırdı. Aralık 2023’te ise bilgisayar korsanına sınırsız hastane cezası verildi.

Exit mobile version