GTA 5 MSVCP140.dll Hatası Nasıl Çözülür?

GTA 5 MSVCP140.dll hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Bu çözüm yollarını uygulayın, video oyununu oynamaya başlayın.

GTA 5 MSVCP140.dll hatası mı alıyorsunuz? Oyunu sizin gibi Windows işletim sistemli bilgisayar üzerinden oynamaya çalışan birçok oyuncu, Grand Theft Auto 5’e girerken bu hata ile karşılaşıyor.

Oyuncular, video oyununu açarken genellikle bunun gibi bir hata mesajı ile karşılaşıyor:

“Kod yürütülmesi devam edemiyor çünkü MSVCP140.dll bulunamadı. Programı yeniden yüklemek bu sorunu çözebilir.”

“MSVCP140.dll eksik” şeklindeki hata mesajları, Windows kullanıcılarının en çok karşılaştığı hata mesajlarının başında geliyor. Neyse ki bu sorunu çözmek çok fazla zaman almıyor.

GTA 5 MSVCP140.dll Hatası İçin Çözüm Yolları

GTA 5 MSVCP140.dll Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015

MSVCP140.dll dosyası, Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015’in bir parçası olarak gelir. Bu paket Windows kurulurken otomatik olarak yüklenir. Bu, MSVCP140.dll dosyasının da bilgisayarınızda zaten mevcut olabileceği anlamına gelir ama dosya bir şekilde bozulmuş ve görünmüyor olabilir.

Sorunu çözmek için dosyayı Microsoft’un Visual C++ Redistributable sayfasından indirebilir ve yeniden kurulum yapabilirsiniz.

Dosyayı Microsoft’un resmî sitesinden indirmeniz büyük önem taşıyor. Resmî olmayan bir web sitesinden indirme işlemi gerçekleştirirseniz bilgisayarınıza zararlı yazılım bulaşabilir.

2. Dosyayı Güvenilir Bir Yerden İndirme

Paketi baştan indirmek istemeyenler sadece dosyayı indirmeyi de tercih edebilir. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, MSVCP140.dll dosyasını indirdiğiniz yerdir. Bu noktada dosyayı dilerseniz güvenilir bir bilgisayardan kendi bilgisayarınıza kopyalayabilir, dilerseniz de güvenilir bulduğunuz bir web sitesinden indirebilirsiniz.

3. GTA 5’i Kaldırıp Yeniden Yükleme

Bu, başvurmanız gereken son çözüm yolu olmalıdır. Hata, Grand Theft Auto V kurulumu sırasında yaşanan bir sorundan kaynaklanıyorsa ilgili dosya bilgisayarınızda olsa bile görülmeyecektir. Bu nedenden ötürü son çare olarak video oyununu silip yeniden kurabilirsiniz.

4. Virüsten Koruma Yazılımı ile Bilgisayarı Tarama

Bilgisayarınızda mevcut bir virüs MSVCP140.dll dosyasının tespit edilmesini önlüyorsa dosyanın eksik olduğuna ilişkin bir hata mesajı alabilirsiniz. Dolayısıyla bilgisayarınızın tamamını kapsayan bir virüs taraması yaparak sorunun virüsten kaynaklı olup olmadığını öğrenmelisiniz.

Exit mobile version