GTA 5 için PC toplama rehberi.

GTA 5 için PC toplama rehberi.

Oyun dünyasının tartışılmaz fenomeni, milyonlarca insanı konsol başına kilitleyen GTA 5, biraz gecikmeyle de olsa masaüstü bilgisayarlarımızda da yerini aldı. Peki GTA 5 keyfini en üst düzeyde yaşamak ve oyunun göz alıcı grafikleri ve akıllara zarar detaylarını kaçırmamak için nasıl bir sisteme ihtiyacımız var? Bu ay sizler için üç farklı alternatif hazırladık.

öncelikle, GTA 5 için gereken ortalama sistem gereksinimine bir göz atalım. Her ne kadar oyunun kutusu üzerinde verilen resmi sistem gereksinimleri daha düşük, temel bileşenlerden oluşsa da, bir çok oyun forumuna ve GTA fan forumlarına bakılırsa, dört çekirdekli bir AMD FX işlemci ya da Intel Core i5 ya da i7 işlemcinin yanı sıra AMD HD 7800 serisi ya da Nvidia GTX 760 ve üzeri bir ekran kartı temelde yeterli olacaktır. Bunları tamamlamak için ise en az 4 GB RAM, Windows 8.1 işletim sistemi ve en az 80 GB sabit disk olmazsa olmaz.

Resmi Sistem Gereksinimleri

İşletim sistemi: Windows 8.1 64 Bit, Windows 8 64 Bit, Windows 7 64 Bit Service Pack 1, Windows Vista 64 Bit Service Pack 2* (*Vista kullanıyorsanız NVIDIA ekran kartı şart)

İşlemci: Intel Core 2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz / AMD Phenom 9850 Quad-Core Processor @ 2.5GHz

RAM: 4GB

Ekran kartı: NVIDIA 9800 GT 1GB / AMD HD 4870 1GB (DX 10, 10.1, 11)

 

Minimum Sistem

Bu verilerden ve GTA”nın üreticisi RockStar Games”in forumlarında tartışılanlardan yola çıkarsak, GTA 5″i masaüstü bilgisayarımızda verimli bir biçimde oynayabilmek için sahip olmamız gereken en basit sistem şunlardan oluşmalı :

Intel Core i7 3.5 GHz işlemci. 8 MB cache”a sahip olan bu işlemciyi ASUS Gryphon Z87 anakartla birleştiriyoruz. özellikle USB 3.0, HDMI ve DVI destekli olan bu anakart, 2 adet 8 GB”lık Corsair DDR 3 RAM”i taşıyacak. Bu belleklerin özellikleri, soğutuculu olmaları. Ayrıca 2 TB SATA bellek ve en önemlisi ASUS GTX70 2GB 256 Bit Nvidia GeForce GX11 ekran kartı ile tamamlıyoruz. Son olarak ise saatler süren oyun seanslarımız sonrası kasanın kendi kendine alev almasını istemiyorsak Cooler Master”ın Hyper 212 Evo işlemci soğutucusunu unutmamalıyız.

Bu sistemin Windows 8.1 64 Bit ile çalışması gerektiğini unutmamak gerek. Sistemin maliyeti yaklaşık 3500 TL.

 

“Biraz daha iyisi olsun.”

GTA 5″i serinin diğer oyunlarından ayıran en büyük özelliği, grafiklere yapılan yatırım olmuş. Elbette bu 4K”dan belli. Ama oyunu konsolda oynayanlar, hem kamera açılarında, hem de görsellerin gerçekçiliğinde yapılan iyileştirmeleri daha ilk bakışta farketmişlerdi. Bir de buna inanılmaz zengin detayları eklersek, hiç bir şeyi gözden kaçırmamamız gerek diye düşünüyoruz.

O halde biraz daha orta düzey bir sistemi de hakediyoruz. MSI Z97 Gaming 7 anakart kullanacağımız bu sistemde ilk olarak işlemcimizi Intel Core i7 serisinden seçiyoruz. Bellek olarak ise yine oyuncular için özel olarak geliştirilmiş G.Skill F3 16GXM. Ekran kartımız MSI N780, sabit diskimiz ise Seagate 3TB SATA. Bütün bunlar için elbette Cooler Master”ın Seidon 120 ve Silent Pro Hybrid 80+ Gold soğutucuları gerekli. Eğer yoksa kasanızı da Cooler Master marka seçmenizi öneririz. Bu sistemin fiyatı da yine yaklaşık olarak 6 Bin TL.

Peki ya monitör?

GTA 5″in en öne çıkan özelliği 4K çözünürlüğü. Elbette işlemci ve ekran kartımızı buna göre seçtik. Peki ya monitörümüz?

ASUS 31.5″ 4K : ASUS”un Ultra Yüksek (UHD) 3840×2160 çözünürlükteki 140 PPI”lik 4K monitörü yansıtmasız LED arka ışığı, dahili 2W steroe hoparlörlerine rağmen bile gelmiş geçmiş en ince 4K UHD monitör olmayı başarıyor. Full HD çözünürlükten tam 4 kat daha fazla piksel (yaklaşık 8 milyon piksel) vaat eden bu monitör ergonomik tasarımın yanında enerji verimliliği konusunda da çok hassas. Fiyatı yaklaşık 8.000 TL.

PHILIPS Briliance 4K : 28 inç ekranlı bu UltraClear 4K UltraHD monitör, 1 milisaniyelik SmartResponse özelliği ile en kısa tepki süresini sunuyor. Böylece hızlı tepki gerektiren oyunlar ve filmlerde titreşimsiz, aralıksız ve gölgesiz görüntüler üretiyor. Ayrıca çift bağlantı ve görüntülemeye olanak sağlayan MultiView özelliği ile de bir yandan masaüstü bilgisayarınızda film izlerken, bir yandan laptopunuzla internette gezinebileceksiniz. Enerji tüketimi oldukça hesaplı olan bu monitör, kullanıcısının rahatını da ergonomik tasarımıyla düşünüyor. Fiyatı yaklaşık 2.000 TL

Exit mobile version