GTA 5 Açılmıyor, Çözümü Nedir?

GTA 5 açılmıyor, çözüm yöntemleri neler? İşte can sıkıcı problemin düzelmesine yardım edebilecek yöntemler!

Açık dünya türündeki popüler video oyunu GTA 5 açılmıyor, ne yapabilirim sorusunu soran kişiler için bir rehber hazırladık. Yazımızda bulunan yöntemler, Grand Theft Auto V isimli video oyununda meydana gelen problemin çözülmesini sağlayabilir.

Yıllar önce piyasaya sürülen ve popülerliğini sürdürmeyi başaran Grand Theft Auto V, günümüzde hâlâ çok fazla sayıda oyuncu tarafından oynanıyor. Bazı oyuncular bazen GTA 5 açılmama sorunu ile karşılaşabiliyor.

Söz konusu sorun, oyunun oynanamamasına yol açıyor. Peki, oyunun düzgün bir şekilde açılmasını sağlayabilmek için hangi yöntemleri uygulamak gerekiyor?

GTA 5 Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

GTA 5 Açılmama Sorunu

Oyunu Yönetici Olarak Çalıştırın

Uygulayabileceğiniz en basit yöntem oyunu yönetici olarak çalıştırmaktır. Bu yöntem, sorunun düzelmesine yardım edebilir. Söz konusu işlem için ilk önce oyunun simgesine sağ tıklayın ve ardından “Yönetici olarak çalıştır” seçeneğini seçin.

Ekran Kartını Güncelleyin

Oyunu yönetici olarak çalıştırmak işe yaramadıysa video oyununun ekran kartını güncelleyebilirsiniz. Bunun için AMD’nin ya da Nvidia’nın resmi sitesini ziyaret edebilir ve erkan kartınıza uygun bir sürücü indirip yükleyebilirsiniz.

Ayrıca driver güncelleme programı da kullanabilirsiniz. Bu konuda en başarılı yazılımların hangileri olduğunu merak ediyorsanız en iyi driver güncelleme programları listesine bakabilirsiniz.

Oyun Dosyalarının Bütünlüğünü Doğrulayın

Bilgisayarınızda yüklü olan Steam istemcisini açın ve ardından hesabınıza girin. Kütüphaneden Grand Theft Auto 5’e sağ tıklayın. Açılan pencereden Özellikler menüsüne tıklayın ve “Yerel Dosyalar” bölümünü açın. “Oyun dosyalarının bütünlüğünü doğrula” seçeneğini seçin.

Antivirüsü Devre Dışı Bırakın

Söz konusu problem devam ediyorsa antivirüs programını geçici süreliğine devre dışı bırakabilirsiniz. Güvenlik yazılımını devre dışı bıraktıktan sonra Grand Theft Auto V isimli video oyununa girmeye çalışın.

Oyunu Silip Yeniden Yükleyin

Antivirüs programını devre dışı bıraktığınız hâlde sorun düzelmediyse söz konusu oyunu silip yeniden yükleyebilirsiniz. Grand Theft Auto 5’i yeniden yükledikten sonra oyuna demeyi deneyin.

Exit mobile version