Gotham Knights Geliştiricileri Batgirl Eleştirisine Cevap Verdi

Gotham Knights oyunundaki Batgirl biyografisine yönelik hayran eleştirilerinin ardından, Warner Bros Games Montreal'den bir geliştirici, oyundaki sağlamlık endişelerine yanıt veriyor.

Gotham Knights, Batman: Arkham Origins’in arkasındaki ekip tarafından geliştirilen, yakında çıkacak bir açık dünya aksiyon oyunudur. Batman, özellikle Gotham’da kayıp ve Gotham Knights’ta öldüğü tahmin ediliyor. Batman’in en önemli dört yardımcısından oluşan bir ekibin mücadeleyi şehrin suç şebekesine götürmesine öncülük ediyor. Daha önce Gotham Knights, Red Hood ve Nightwing’deki oynanabilir karakterlerinden ikisi için oynanış göstermişti. Ancak, son zamanlarda diğer karakterlerden biri hayranlardan bazı eleştiriler aldı.

Söz konusu karakter, oyunda oynanabilir karakterlerden biri olarak görünen Barbara Gordon, yani Batgirl. Batman Arkham oyunlarında, Barbara, Joker tarafından omurgasından vurulup tekerlekli sandalyeye mahkum edildikten sonra Batman’i uzaktan desteklediği için Oracle olarak bilinir. Gotham Knights’ta Barbara, Batgirl kişiliğini sürdürür. Bazılarının onun yürüme yeteneğini nasıl yeniden kazandığını sorgulamasına yol açar. Warner Bros bunun için bir açıklama yaptı. Ancak hayranları biraz tedirgin etti.

Gotham Knights Oyunundaki Batgirl Karakterinin Nasıl İyileştiği Sorgulanıyor 

Batgirl’ün Gotham Knights biyografisi, hayranlarına yaralarını iyileştirmek için eğitim aldığını ve “Batgirl olarak aktif görevine geri dönmesine” izin verdiğini söylüyor. Bazıları bunu, engelliliği bir kahramanın kararlılık ve eğitim yoluyla üstesinden gelmesi gereken bir şey olarak tasvir eden oldukça yorgun bir mecaz olarak buldu. Kreatif Direktör Patrick Redding, ekibin farklı omurilik yaralanmaları türleri ve birinin hareketliliğini yeniden kazanma potansiyeli hakkında bilgi edinmek için AbleGamers vakfı ile çalıştığını iddia ederek bu endişelere yanıt verdi.

Bu, WB Games Montreal’deki ekibin, diyet ve egzersizle iyileşmesini mazur göstermek yerine Batgirl’ün yarası hakkında biraz araştırma yaptığı anlamına gelse de, bazı hayranlar biyografisinden hala memnun değildi. Redding, Batgirl’ün açıklamasının ifadesinin geri bildirime yanıt olarak değişeceğini açıklamaya devam etti. Görünüşe göre, iyileşmesi oyuna yayılacak. Bu, Barbara “birçok fizik tedavi ve ağrı tedavisinin ardından birden fazla ameliyat” geçirdikten sonra Gotham Knights’ın savaşını ve hikayesini etkileyebilecek.

Redding ayrıca Batgirl’ün hem takım elbisesini giydiği hem de giymediği tüm ekipmanlarının bir tür sırt desteği içereceğini açıkladı. Bu, Gotham Knights’taki özelleştirilebilir teçhizatın Barbara’nın yaralarını ve onlardan nasıl iyileşmeye devam ettiğini kabul edeceği anlamına geliyor. Daha önce Gotham Knights’ın dişli menüsü bir mobil oyuna benzediği için eleştirilmişti.

Gotham Knights 25 Ekim’de PC, PS5 ve Xbox Series X/S için çıkacak.

Exit mobile version