Görme Engelliler İçin Google Uygulaması Test Ediliyor

Gelen son sızıntılara göre görme engelliler için Google uygulaması şu anda test aşamasında. Yeni gelecek uygulama ile birlikte, oldukça ilginç özellikler kazanılması planlanıyor.

Project Guideline olarak isimlendirilen bu uygulama sayesinde, görme engelliler hiçbir destek almadan hayatlarını devam ettirebilecek. Hatta istedikleri gibi konuşmaları mümkün olacak. Koşan kişi bir merkez belirleyip bunun üzerinden yoluna devam edecek. Eğer merkezden çok fazla uzaklaşmaya başlarsa kulaklık onu uyaracak.

Uygulama sayesinde görme engellilerin günlük hayatlarını tek başlarına devam ettirebilmesini sağlayacak. Bildiğiniz üzere belediyeler sarı çizgi gibi çeşitli yöntemler denense bile yine de görme engelliler için hayat pek kolay olmuyor.

Görme engelliler için Google uygulaması

Görme konusunda problem yaşayan kişiler, başkalarına veya evcil hayvanlarına ihtiyaç duymayacak. Guiding Eyes for the Blind CEO’su Thomas Panek tarafından talep edilen bu uygulama, görme engellilerin dünyasını ve hayatlarını çok kolaylaştıracak.

görme engelliler için

Google bu isteği aldıktan sonra hızlı bir şekilde çalışmasına başladı. Şirketin daha fazla bağımsız yaşayabilen engelliler için düğmeye bastığı söylenebilir. Google konuyla alakalı uygulamayı geliştirmek için yapay zeka tercih etti. Bu sistem sayesinde, ses sinyalleri rahatlıkla kulaklığa gönderiliyor. Özel kulaklık yoldan çıkılması halinde uyarıda bulunuyor.

Projenin birçok kişiye uyarlanma ihtimali yüksek. Ayrıca uygulama ile birlikte engelli kişilerin refakatçilerinin de rahatlayacağı söylenebilir. Sizce bu uygulama görme engellilerin hayatında nasıl bir değişiklik yaratabilir? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version