Görev Yöneticisi Devre Dışı Bırakıldı Hatası Nasıl Çözülür?

Görev yöneticisi devre dışı bırakıldı hatası alıyorsanız sıralamış olduğumuz bu etkili ve çözüm odaklı yöntemlere başvurabilirsiniz.

Görev yöneticisi devre dışı bırakıldı hatası mı alıyorsunuz? Bu sorun özellikle kötü amaçlı yazılımlardan kaynaklanan bir sorundur. Bilgisayarına dosya indirme ile ilgili güvenlik sorunlarına karşı tedbirli olan kullanıcılar bu hata çok karşılaşmasa da hatanın sebebi sadece zararlı yazılımlar da değildir.

“Görev yöneticisi yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı” hata mesajı almanızın bir diğer sebebi de yönetici oturumu açmamaktır. Sorunun sebebi eğer buysa yönetici olarak oturum açarsanız sorun çözüme kavuşacaktır. Bu işe yaramazsa aşağıdaki çözüm yollarına başvurabilirsiniz.

Görev Yöneticisi Devre Dışı Bırakıldı Hatası İçin Çözüm Yolları

Bu sorun için başvurabileceğiniz üç farklı araç vardır. Bunlar yukarıda sıralanmıştır. Bu araçlarla sorunu nasıl düzelteceğinizi aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Görev Yöneticisi Devre Dışı Bırakıldı Hatası İçin Çözüm Yolları

1. Komut İstemi ile Görev Yöneticisi Sorununu Düzeltme

Bu yöntem, uygulama açısından saniyeler sürecek bir işlem olduğu için çözüm yollarının ilk sırasında yer alıyor. Komut İstemi’ni eğer etkili bir şekilde kullanırsanız her türlü işlemi gerçekleştirebilir, karşılaştığınız birçok sorunu da çözüme kavuşturabilirsiniz.

2. Kayıt Defteri Düzenleyicisi ile Düzeltme

Bu adımları takip ettikten sonra görev yöneticisi devre dışı bırakıldı hatası da çözüme kavuşacaktır.

3. Virüsten Koruma Yazılımı ile Bilgisayarı Tarama

Başında da belirttiğimiz üzere bu hatanın en yaygın sebeplerinden biri kötü amaçlı yazılımlardır. İyi bir antivirüs programı kullanarak zararlı yazılımları ortadan kaldırabilirsiniz. Tabii ki kullanılan virüsten koruma programının da büyük bir önemi vardır. Ücretsiz en iyi antivirüs programlarına göz atmanızı öneririz.

Exit mobile version