Görev Yöneticisi Açılmıyor, Nasıl Düzeltilir?

Görev yöneticisi açılmıyor mu? Bu durumda ne yapmanız gerektiğini merak ediyor olmalısınız. Cevabı bu yöntemlerde.

Görev yöneticisi açılmıyor mu? Bu sorun genellikle kötü amaçlı yazılımlardan ötürü meydana gelen bir sorun olsa da bazen hasarlı dosyalardan da kaynaklanabiliyor. Bu sorunu daha iyi anlamanızı sağlamak için öncelikle görev yöneticisinin ne olduğunu, ne işe yaradığını, ne amaçla kullanıldığını öğrenmek gerekiyor.

Görev yöneticisi, Windows NT 4.0’dan bu yana Microsoft’un Windows işletim sisteminin bütün sürümlerinde bulunan bir araçtır. İşlemleri görmek ve yönetmek, performansı incelemek, hizmetleri incelemek, kullanıcıları görüntülemek, başlangıç hizmetlerini kontrol etmek için kullanılır. Bu araç çoğunlukla yanıt vermeyen programları sonlandırmak için açılır.

Bu aracı açmak için görev çubuğuna sağ tıklayıp “Görev Yöneticisi” seçeneğine basabilir ya da Control + Alt + Delete tuş kombinasyonunu kullanarak “Görev Yöneticisi” seçeneğine tıklayabilirsiniz. Her iki yol da aracı açmanızı sağlayacaktır.

Bu yöntemler görev yöneticisinin açılmasını sağlamıyorsa bu durumda aklınıza direkt bilgisayarınızda virüs olduğu gelebilir ama tek sebebi bu değildir. Dilerseniz gelin, sorunu çözmeye yönelik tüm çözüm yollarını tek tek sıralayalım.

Görev Yöneticisi Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

Görev yöneticisi çalışmıyor ise yukarıdaki yöntemleri deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan öğrenebilirsiniz.

Görev Yöneticisi Açılmıyor, Çözüm Yolları Neler?

SFC Taraması Yapma

SFC, Microsoft tarafından geliştirilen ve Windows’ta meydana gelen çeşitli sorunları düzeltmenize yardımcı olabilecek bir araçtır. Bu aracı kullanmak için Komut İstemi’ni kullanmanız gerekiyor. Sorunu düzeltmek için aşağıda yer alan adımları takip edebilirsiniz.

Güncellemeleri Kontrol Edin

Windows’unuzu uzun bir süredir güncellemiyorsanız bu tür yazılım hataları ile karşılaşmanız olasıdır. Güncellemeler, güvenlik açıklarını düzeltmenin yanı sıra işletim sisteminde ortaya çıkan hataları da düzeltir. Bu nedenle güncellemeleri kontrol etmeli, mevcut bir güncelleme varsa gecikmeden yüklemelisiniz.

Bunun için ayarlara gidin. “Güncelleştirme ve Güvenlik” bölümüne girin. Güncellemeleri kontrol edin.

Sistem Geri Yükleme Aracını Kullanma

Sistem geri yükleme, bilgisayarda meydana gelen sorunları düzeltmek için kullanılabilecek araçlaradn biridir. Sorunu yaşamadan önceki güne dönmenizi sağlar.

Virüsten Koruma Yazılımı ile Sistemi Tarama

Bu yöntemlerin size hiçbiri yardımcı olmazsa son olarak bir virüsten koruma yazılımı ile sistemi taramayı deneyebilirsiniz. Birçok zararlı yazılım, görev yöneticisine erişmenizi engeller. Sistemin doğru düzgün çalışmasını engellemiyorsa en iyi antivirüs programlarından birini kullanarak sisteminizi taratın.

Exit mobile version