Google’ın Yeni Chrome Uzantısı, Tüm Şifrelerinizi Koruyacak

Sizler de mutlaka Google üzerinden şifrenizi kaydetme gibi bir işlem yapmışsınızdır. Peki yapılan bu şifre kaydetme işlemlerinin güvenli olduğundan emin misiniz? Google, işte tam da bu güven problemini ortadan kaldırmak için yeni bir uzantı oluşturdu.

Google Şifre Güvenliği Uzantısı

Google’dan “Password Checkup” adlı yeni bir Chrome Uzantısı, tüm giriş bilgilerinizi kontrol ederek; bunların kullanılıp kullanılmadığını tespit etmeyi başarır.

Gerçekten de şifre güvenliğini sağlamak, kullanıcıların en çok zorluk yaşadığı konulardan bir tanesidir. Google tarafından entegre edilen bu yeni uzantı sayesinde, kullanıcı bilgilerinizin çalındığı tespit edildikten hemen sonra sizlere bir uyarı verilir. Böylece yeni kullanıcı bilgilerini kullanarak, şifre güvenliğinizi sağlamış olursunuz.

Ancak yine de işinizi, Google Chrome uzantısına bırakmanız pek de doğru değil. Sizler de bir şifre yöneticisi kullanarak, bu konularda önlem alabilirsiniz.

Ayrıca kullanacağınız tüm giriş bilgilerinin, son derece zorlu olmasına ve farklı karakterler içermesine de dikkat edin. Şifrelerinizin çalınması durumunda, çok ciddi zararlara uğrayabilir ve hayatınızı olumsuz yönde değiştirmiş olabilirsiniz.

Exit mobile version