Google’ın Sunduğu Uygulama ve Servisler

Google'ın sunduğu uygulama ve servisler ile dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden birinin sunduğu hizmetleri öğrenip kullanmaya başlayın.

Google’ın sunduğu uygulama ve servisler neler? Google, dünyanın en büyük arama motoruna sahip olan ve kazancını gittikçe katlayan bir şirkettir. Buna rağmen pek çok internet kullanıcısı, Google’ın sadece Gmail, arama motoru gibi hizmetlerle sınırlı kaldığını sanıyor ve bu hizmetlerin dışında sunduğu hizmetleri bilmiyor.

Siz de dünyanın en büyük şirketlerinden birinin sunduğu servisleri ve uygulamaları merak ediyorsanız hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

Google’ın Sunduğu Uygulama ve Servisler Neler?

Google’ın sunduğu uygulama ve servisler, listeden de görülebileceği üzere sayı bakımından pek çok teknoloji şirketini geride bırakabilecek kadar çoktur. Peki, bu uygulama ve servisler tam olarak nedir ve ne amaçla kullanılır?

Gelin, bu soruların cevabını öğrenmek için her birini tek tek ele alalım.

Google'ın Sunduğu Uygulama ve Servisler-1

1. Google Arama Motoru

Google’ın arama motoru, herkesin bildiği üzere dünyanın en çok kullanılan arama motorudur. Bu arama motorunun arkasından ise küçük de olsa bir kullanıcı kesimine ev sahipliği yapan Yandex geliyor.

2. Gmail

Gmail, Google’ın ücretsiz e-posta sağlayıcısıdır. Elbette ücretsiz plan daha çok kişisel amaçlarla kullanımlar için sunuluyor. Bunun haricinde tercih edilmek istenirse işletme sürümü de kullanılabilir.

Sanılanın aksine dünyanın en büyük e-posta sağlayıcısı her zaman Gmail değildi. Bundan seneler önce taht Microsoft’undu. Özellikle MSN döneminde hesap açmak için “hotmail.com” çok sık tercih ediliyordu.

Google’ın internetin büyük bir kısmında hâkimiyet kurması ile bu da değişti. Çoğu Google hizmetini kullanmanın ön şartı artık bir Google hesabına sahip olmaktır. Bu da aynı zamanda Gmail hesabınızın olacağı anlamına geliyor.

3. Google Drive

Google’ın sunduğu uygulama ve servisler hakkında çok fazla bilgi sahibi olmayan bir kişi bile muhtemelen Drive’ı biliyordur. Google Drive muhtemelen en çok kullanılan bulut depolama servisidir. Bunun birincil sebebi şüphesiz ki diğer bulut depolama hizmetlerine göre daha çok depolama alanı sunmasıdır.

Drive’ın dışında büyük dosya göndermek için servisler arıyorsanız daha önce hazırladığımız listeye göz atabilirsiniz.

4. Google Haritalar

Google Haritalar, Android işletim sistemi ile gelen, bunun haricinde web sürümüne de sahip olan bir harita uygulamasıdır. Diğer çoğu hizmetin aksine bu hizmeti kullanmak için oturum açmak zorunlu değildir.

5. Google Fotoğraflar

Google Fotoğraflar, telefondaki fotoğrafları yedeklemek için harika bir çözüm sunuyor. Kullanacak olursanız galerinize kaydettiğiniz fotoğraflar doğrudan Google Fotoğraflar’a da kaydedilir. Böylece cihazınıza olan erişiminizi kaybetseniz bile fotoğraflarınızı görüntülemeye devam edebilirsiniz.

6. Google Dokümanlar

Google Dokümanlar, Google tarafından sunulan, kullanıcıların diğer kullanıcılar ile eş zamanlı olarak belge oluşturup düzenlemesine olanak tanıyan bir hizmettir. Hizmeti kullanabilmek için Google hesabına giriş yapmış olmak gerekir.

7. Google E-Tablolar

Google E-Tablolar, Google tarafından sunulan ücretsiz, eş zamanlı iş birliğine imkân veren bir tablo oluşturma ve düzenleme servisidir. Her editörün tıkladığı yer bir renkle gösterilir. Böylece kullanıcıların yapmakta olduğu değişikliker hakkında diğer kullanıcılar da bilgi sahibi olur.

8. Google Çizimler

Google Çizimler ya da bilinen diğer adıyla Google Drawings, şema oluşturup düzenlemek için kullanabileceğiniz bir hizmettir. Ücretsizdir. Google hesabı ile giriş yaparak web üzerinden şema oluşturup düzenleyebilirsiniz. Eğer iş birliği yapmak isterseniz çalışma arkadaşları ile eş zamanlı olarak düzenleme olanağından da yararlanabilirsiniz.

9. Google Formlar

Google Formlar, anket oluşturmak ve paylaşmak için kullanabileceğiniz pratik bir servistir. Ücretsiz olarak sunulan bu hizmeti kullanmanın ön şartı da Google hesabına giriş yapmış olmaktır.

10. Google Haberler (Google News)

Google Haberler, dünyanın her yerinden anlık gelişmeleri takip etmek için kullanabileceğiniz, kapsamlı bir veri tabanına sahip bir hizmettir. Örneğin Apple şirketi ile ilgili son gelişmeleri takip etmek için Google News’te kayıtlı web sitelerinin en son Apple hakkında yazdıkları yazıları sıralatabilirsiniz.

11. Google Meet

Google Meet bir görüntülü görüşme hizmetidir. Zoom, Microsoft Teams gibi çok sayıda rakibi olsa da önemli bir kullanıcı kesimine hitap eder. Toplantılar da dahil olmak üzere pek çok amaçla tercih edilir.

12. Google Chat

Google Chat, Google Hangouts’ın yerini alan bir iletişim hizmetidir. Bireysel kullanımdan çok kurumsal kullanım daha yaygındır. Bunun en önemli sebebi, ekipler için araç yelpazesinin oldukça geniş olmasıdır.

13. Google Earth

Google Earth, Dünya’nın uydu görüntülerine ulaşmanızı sağlayan bir uygulamadır. Arama özelliğini kullanarak doğrudan bir bölgeye gidebilir, üzerinde çizim yapabilir ya da yer işareti ekleyebilirsiniz. 3D ve 2D görüntüleme de dahil olmak üzere pek çok özellik sunuyor.

14. Google Uçuş Arama

Google’ın sunduğu başka bir faydalı servis de Google Uçuş Arama servisidir. Bu servis hem uçuş aramanıza hem de gideceğiniz yerde neler yapabileceğiniz hakkında size detaylı bilgi sunuyor.

15. YouTube

YouTube bugün hemen hemen her internet kullanıcısının her gün ziyaret ettiği sitelerin başında geliyor. Her Google hesabı olan kullanıcı kolaylıkla YouTube kanalı oluşturabiliyor ve ilk videosunu yayımlayabiliyor.

16. Google Keep

Çok sık not almanız mı gerekiyor? Google Keep’i telefonunuzda, bilgisayarınızda mutlaka bulundurun. Tahmin ettiğiniz üzere bu bir not alma uygulamasıdır. Unutkanlık yaşıyorsanız, yapılacakları sıralamak istiyorsanız Keep’i kullanabilirsiniz.

17. Android İşletim Sistemi

Google’ın açık kaynaklı işletim sistemi Android, bugün birçok akıllı telefonda kullanılıyor. Linux tabanlı ve açık kaynaklı olması ile kullanıcılara büyük bir özgürlük sunuyor.

18. Google Play

Google Play, Android işletim sistemine özel olarak geliştirilen uygulamalar, oyunlar, müzikler, filmler ve e-kitaplar içeren resmî mağazadır. İçindeki ücretsiz uygulamaları cihazınıza doğrudan indirebilir ve kullanabilirsiniz. Öte yandan ücretli Android uygulamaları ve oyunları piyasaya sürüp satabilirsiniz.

19. Google Slaytlar

Microsoft’un PowerPoint’e benzer şekilde Google’ın da sunum uygulaması bulunuyor. Google Slaytlar’ı kullanarak sunum hazırlayabilir, slaytlarınızı özelleştirebilir, ekibiniz ile iş birliğine gidebilir ve çok daha fazlasını yapabilirsiniz.

20. Google Sites

Google Sites, Google’ın sunduğu bir web sayfası oluşturma hizmetidir. Sitenizi eş zamanlı olarak diğer kullanıcılarla düzenleyebilir, birbirinizin yaptığı değişiklikleri anlık olarak takip edebilirsiniz. Web sitesini dilerseniz herkesin görebileceği şekilde yayımlayabilir ya da belirli kişilerin erişebileceği bir web sitesine dönüştürebilirsiniz.

21. Waze

Waze, GPS tabanlı bir navigasyon uygulamasıdır. Google tarafından geliştirilip piyasaya sürülmese de Google tarafından satın alınmıştır.

22. Google Podcasts

Google Podcasts, yakın bir zamanda kullanıcılarla buluşturulan podcast uygulamasıdır. Android, iOS, Windows ve web sürümü bulunan Google Podcasts, abonelik tabanlı çalışıyor.

23. Wear OS

Wear OS, Google tarafından akıllı saatler ve diğer giyilebilir teknolojik ürünler için geliştirilen bir Android sürümüdür. Bunun sayesinde telefonunuzda yer alan tüm bilgileri kolunuza taktığınız ürüne taşıyabilirsiniz.

24. Blogger

Blogger, Google tarafından sağlanan bir blog oluşturma servisidir. Özellikle hobi olarak blog yazanların en çok kullanıldığı servislerden biridir.

25. Google Chrome

Google Chrome, bir web tarayıcısıdır. Bugün birçok akıllı telefonda varsayılan olarak gelen Chrome tarayıcısı, Google tarafından geliştiriliyor.

26. Google Asistan

Google Asistan, Android işletim sistemli akıllı telefon kullanıcılarına kişisel asistanlık yapıyor. Google’ın asistanına “Technotoday.com gir” şeklinde komut vermeniz hâlinde sizi doğrudan bu web sitesine yönlendirebilir. Elbette sadece bunu yapmakla sınırlı kalmıyor. Bunun dışında daha birçok komutu yerine getirebilir.

27. Google Analytics

Google Analytics, web sitesinin performansını analiz etmek için kullanılan bir servistir. Kullanıcılara ücretsiz olarak sunulan bu hizmet ile web sitenizin durumu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

28. Google AdMob

Google AdMob, geliştiricilerin piyasaya sürdüğü mobil uygulamalardan reklamlarla para kazanmasını kolaylaştıran araçlar sunan bir hizmettir. Yüksek bin gösterim başına maliyet elde etmenizi sağlar.

29. Google Search Console

Google Search Console, web sitesi sahiplerinin web sitelerini Google dizinine eklemesini, belirli bir içeriğin arama motorundaki durumunu kontrol etmesini sağlayan bir hizmettir. Yeni bir web sitesi açtıysanız ya da yeni bir yazı yayımladıysanız ve günler geçmesine rağmen Google tarafından arama motoruna alınmadıysa Search Console’u kullanabilirsiniz.

30. Google AdSense

Google AdSense, içerik oluşturucularının oluşturmuş olduğu içeriklerden para kazanmasını kolaylaştıran bir servistir. Bir blogunuz varsa ya da bir YouTube kanalınız varsa blogunuza ya da videolarınıza reklam yerleştirerek içeriklerinizden para kazanabilirsiniz.

31. Google Trendler

Google’ın sunduğu uygulama ve servisler arasında yer alan başka bir hizmet de Google Trendler’dir. Google Trendler, Google’ın arama motorunda en çok yapılan aramalardan yola çıkılarak belirlenen arama trendlerini gösteren bir hizmettir.

Trendler’i inceleyerek dünyanın hangi yerinde hangi konunun konuşulduğu hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

Exit mobile version