Google’dan Android 11 için pil ömrünü uzatan özellik

Android 11 için yeni bir özelliğin varlığı ortaya çıktı. Bu özellik arka planda kendi kendine çalışan uygulamaların donmasına izin verir. Bu sayede Android 11 kullanıcılarının çok daha uzun kullanım süreleri ile karşılaşacağı görülüyor.

Akıllı telefonların en büyük sorunlarından biri de piller. Gelişen teknolojiler batarya kapasitesinin artmasını bir zorunluluk haline getiriyor. Ancak telefonların genel yapısı batarya kapasitesinin belli bir seviyeyi aşmasına izin vermiyor. Bu noktada yazılım desteği devreye giriyor. Google, Android 11 ile çalışacak telefonlar için yeni bir özellik üzerinde çalışıyor gibi görünüyor.

Samsung Exynos 1080, Snapdragon 865 Plus’ı geçti

ANDROID 11’İN DAĞITMASIYLA BİRÇOK TELEFONDA KULLANILACAK

Google’ın Android 11 için hazırladığı yeni özellik ilk olarak Pixel 3’ün sahibi bir Reddit kullanıcısı tarafından fark edildi. Daha sonra XDA platform yetkilileri böyle bir özelliğin gerçekten var olduğunu ve hatta bazı Pixel 4 cihazlarda aktif hale getirildiğini duyurdu. Android 11 işletim sisteminin dağıtımının başlamasıyla birlikte birçok cihaz bu özelliğe sahip olacak.

Aslında bu özellik Android 11’in ikinci beta sürümünde kendini gösterdi. O sırada kaynak kodda yer alan özellik şu anda mevcut gibi görünüyor. Reddit kullanıcısı tarafından iletilen bilgiler, söz konusu özelliğin varsayılan olarak açık olduğunu belirtir. Ancak dileyen kullanıcılar bu özelliği kapatıp normal kullanıma devam edebilir.

ANDROID 11 YENİ ÖZELLİĞİ İLE PİL ÖMRÜNÜ ARTIRIYOR

Bu özellik, kullanıcıların önbelleğe alınmış durumdayken uygulamaları dondurmasına olanak tanır. Bunların yürütülmesini engeller. Donmuş uygulamalar herhangi bir CPU döngüsü kullanmayacağından pil ömrünü önemli ölçüde artırır.

Bu özellik amiral gemisi Android telefon kullanıcıları için pek tercih edilmiyor gibi görünüyor. Çünkü böyle bir özellikle donmuş bir uygulama yeniden açılması istendiğinde zaman alabilir. Ancak özellikle bütçe dostu veya orta segment cihazlar kullanan tüketiciler, uygulamaları dondurarak daha uzun kullanım sürelerine ulaşabilecek gibi görünüyor. Özelliğin tüm detayları ve avantajları, onu destekleyen cihazlarda Android 11’in piyasaya sürülmesiyle gün yüzüne çıkacak.

Exit mobile version