Google’da 2020 yılının en çok aranan oyunu Among Us

Google, 2020’nin en popüler aramalarını yayınladı. Among Us yılın en çok Google’da aranan oyunu olarak listelerin başında yer aldı. Oyun, 2020’de en çok trend olan aramalardan bazıları olarak geçiyor. Great Kobe Bryant, Seçilmiş Başkan Joe Biden ve Tiger King’e Among Us’a katılıyor.

Among Us neredeyse tamamen tesadüfen popülerliğe yükseldi. İki yıldan uzun bir süre önce bağımsız stüdyo InnerSloth tarafından ilk başarısını sınırlandırmak için piyasaya sürüldü. Ancak bu yılın başlarında birkaç önemli Twitch yayıncısı tarafından yayınlandıktan sonra sahneye çıktı. COVID-19 salgını tam anlamıyla yürürlükteyken, halkın çoğu evindeyken arkadaşlarıyla vakit geçirmenin bir yolu olarak oyunu benimsedi. Sonuç olarak, Among Us yarım milyara kadar aktif oyuncuya ulaştı. Bir dizi geçitler ve taraftar haraçları ortaya çıkardı.

Steam 2020 yılının en çok satan ve en çok oynanan oyunlarını açıkladı

AMONG US GOOGLE’DA OYUNLAR KATEGORİSİNDE İLK SIRADA

Google geleneksel olarak her yılın sonunda en çok trend olan aramalarını yayınlar. Bu genellikle iklimi ve yılın önemli olaylarını doğru bir şekilde yansıtır. Bu, bir terimin nasıl arandığının bir ölçüsü değildir. Ancak aramaların nasıl kategorize edildiğini ve her kategorinin ilk beşi yıl sonunda Google Trendler’de raporlanır. Among Us, genel aramalar kategorisinde yer almadı. Ancak Fall Guys: Ultimate Knockout, Genshin Impact ve The Last of Us Part 2 gibi ‘Oyunlar’ kategorisindeki diğer büyük yarışmacıları topladı.

Bu yıl neredeyse her büyük trendin arkasındaki itici güç olduğu düşünüldüğünde, pandeminin nihayetinde genel aramalarda ve küresel haberlerde en üst sırada yer alması şaşırtıcı değil. Özellikle oyun, barınak sayesinde artıyor. Among Us’taki gibi erişilebilir, tekrar oynanabilir başlıklar özel bir çekiciliğe sahip. InnerSloth, beklenmedik sunucu taleplerini karşılamak için oyunu eşzamanlı olarak yükseltirken yeni içerik üretmeye devam ederek oyunun ezici popülaritesini ele aldı. Ancak Google Trends’in de belirttiği gibi, Among Us’un büyük popülaritesinin ancak yıl çalkantılı bir sona yaklaşırken arttığını göz önünde bulundurarak, ekip işini kesmeye devam edecek.

2020, Chadwick Boseman, Kobe Bryant ve Ruth Bader Ginsburg gibi büyük sevilen figürlerin ölümleri ve ekonomik durgunluk, yoğun bir başkanlık tartışması ve tabii ki dünya çapında küresel bir pandemi. Ancak video oyunları neyse ki dayandı. Google’ın da ifade edebileceği gibi, basit mekaniklere ve stile sahip nispeten bilinmeyen bir başlık moralleri yüksek tutmayı başardı. Bu gibi zamanlarda çocukların ve yetişkinlerin video oyunlarında en çok istedikleri şey basittir. Karmaşık olmayan, bazen rahatsız edici bir eğlence.

Exit mobile version