Google’a şarkı arama özelliği geliyor

Yeni duyurusunda Google, sözleri hatırlanamayan ve bu yüzden arandığında bulunamayan şarkıların bulunması için kullanılacak olan yeni bir özellik duyurdu. Bu yeni özellik sayesinde artık kullanıcılar hatırlayamadıkları şarkıları ıslık çalarak veya mırıldanarak bulabilecekler.

ABD merkezli teknoloji devi Google’ın arama motoruna getirdiği yeni özellik sayesinde, ismi dilinin ucunda kalan şarkının hangi şarkı olduğu düşünülerek geçirilen günler sona erecek.

Google Search, kullanıcıların sözlerini tam olarak hatırlayamadıkları ancak zihinlerinde çalıp duran melodilerin kaynağını bulabilmeleri için ‘Hum to Search’ (Bulmak için mırıldan) özelliğini son güncellemesinde kullanıma açtı.

Kullanıcılar, “Bulmak için mırıldan” özelliğinden yararlanmak için, iOS ve Android platformlarındaki ana Google uygulamasına girip, “Şarkı ara” düğmesine bastıktan sonra cihazının mikrofonuna şarkının melodisini mırıldayacak ya da ıslık çalacak.

Gelecekte toplam 20 dili kapsayacak olan uygulama şimdilik sadece İngilizce dilini destekliyor.

‘Her ay 100 milyon kez soruluyor’

Yakın zamanda ‘Hum to Search’ hakkında açıklama yapan Google’ın Başkan Yardımcısı Aparna Chennapragada, kullanıcıların Google’a her ay yaklaşık 100 milyon kez ‘Hangi şarkı çalıyor?’ diye sorduğunu söyledi.

Uygulama, gelişmiş bir yapay zeka ve sinirsel hesaplamalar kullanılarak geliştirildi ve bu yeni nesil teknolojinin ses kaydı analizi yapabildiği ve bunu dijital dalga biçimine de dönüştürebildiği belirtildi.

Daha önce de benzer bir özelliği, ses ve konuşma tanıma şirketi “SoundHound” da kullanıma sunmuştu.

Exit mobile version