Google, YouTube ve Gmail çöktü

Google hizmetleri, birçok kişinin YouTube videolarını izlemesini, Google Docs erişmesini veya Gmail’de e-posta göndermesini engelleyen büyük bir kesinti nedeniyle bugün yaklaşık bir saatliğine kesintiye uğradı.

Kesinti ayrıca Google Classroom’u geçici olarak kullanılamaz hale getirdi. Kesinti uzaktan öğrenim gören birçok öğrenci sınıflarına erişmelerini engelledi.
Türkiye saati ile 16:00’dan biraz sonra, Google’ın hizmetlerinin çoğu tekrar çevrimiçi oldu. Ancak Gmail çoğu kişi için kapalı durumda.

Google Asistan özellikleri artık daha fazla kablolu kulaklıkla uyumlu

Şirketin çalışma alanı durum panosu, her bir Google hizmetinin bir kesinti olduğunu göstererek, pano boyunca kırmızı renkteydi. Pazartesi sabahı geç saatlerde, normal çalıştıklarını gösteren yeşile döndüler.

GOOGLE AÇIKLAMA YAPTI

Google yaptığı açıklamada, “Rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Sabrınız ve devam eden desteğiniz için teşekkür ederiz.” dedi.

Google, uygulamalarına hala erişemeyen kişiler için uygulamalarını geri yüklemeye çalışacağını, ancak sorunların büyük ölçüde çözülmesi gerektiğini söyledi.

Şirket, “Sistem güvenilirliğinin Google’da en önemli öncelik olduğundan ve sistemlerimizi daha iyi hale getirmek için sürekli iyileştirmeler yaptığımızdan emin olabilirsiniz” dedi.

GOOGLE, YOUTUBE, GMAIL ON BİNLERCE KİŞİDE KESİLDİ

Kullanılamayan internet hizmetleriyle ilgili şikayetleri kaydeden bir hizmet olan Downdetector, on binlerce kişinin Google’ı ve uygulamalarını kullanamadığını gösterdi.

İnternet hizmetleri çeşitli nedenlerle zaman zaman başarısız oldu. Bunlar arasında sunucu hataları, yanlış kurulmuş bakım rutinleri veya diğer olası saçmalıklar ve aksaklıklar yer aldı. Google’ın en son büyük kesintisi, Google Docs’ın birkaç saatliğine kesintiye uğradığı Eylül ayında gerçekleşti.

Exit mobile version