Google, Yeni Bir Arama Özelliği İle Geliyor

Google, arama motoru için yeni özellikler üzerinde çalışıyor. Bilgilere göre bu yeni özellik, arama yaptığınız zaman kaynakların güvenilir olup olmadığını söyleyecek. Bu doğrulama mekanizması Google’dan yapacağınız aramaları daha da güvenilir kılacak.

Son bilgilere göre Google’ın arama motoru üzerinde yeni bir özellik için çalıştığını görüyoruz. Teknoloji devi, artık aramaları daha da güvenli hale getirmek istiyor gibi duruyor. Artık bu yeni özellikle sitelerde yanlış haber olup olmadığını göreceksiniz. Bunun yanında bir de yalan haber yayan siteleri de tespit edeceksiniz.


Benzer İçerik: Google TV otomatik reklamlar gösterecek


Google arama motoruna yeni doğrulama özelliği getiriyor

İnternet çağında bilgiye ulaşmak artık çok kolay. Fakat bu bilgilerin doğruluğu gün geçtikçe azalıyor. Google’ın bu yeni özelliği ile doğru bilgiye ulaşmak biraz daha kolaylaşacak. Çünkü aldığımız bilgilerin niceliği kadar niteliği de önemli. Bu konuya da şirket el atıyor.

Google
Google

Şirket, arama motoru kullanıcılarının yalan haber içeren arama sonuçlarından daha fazla korunması için adımlar atıyor. Sahte haberler çağında, şirket kısa süre önce arama sonuçlarının gerçekliğini tespit etmek için bir gerçek kontrol mekanizması başlatıyor. Doğrulama özelliği, arama motoru aracılığıyla erişilen bilgilerin kalitesini daha da artıracak.

Güvenilir olmayan siteler için uyarı verecek

Bununla birlikte bu özellik son dakika haberlerinde pek işe yaramayacak. Bu da içeriğin doğruluğunu kontrol etmeyi ve hangisinin gerçek olduğunu belirlemeyi zorlaştıracak. Fakat Google’ın bir arama öğesinin gerçekliğini garanti edemediği böyle bir senaryoda, Google’ın daha sonra kullanıcıyı uyaracağını öğreniyoruz. Yani yanlış bir son dakika haberi okursanız arama motoru sizi sonradan bu konuda haberdar edecek.

Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları da sahte haberlerin yayılmasını engellemek için derin öğrenme algoritmaları biçiminde mekanizmalar koyuyor. Buna ek olarak, birçok sosyal medya platformu, platformlarının sahte ve bazen kışkırtıcı haberler yaymak için bir yol olarak kullanılmasını giderek daha fazla engellemeye çalışıyor.

 

Exit mobile version