Eski Google Çalışanı Yapay Zeka Sırlarını Çaldığı İçin Tutuklandı

Eski Bir Google çalışanı, şirketin yapay zeka sırlarını sızdırdığı için tutuklandı. Eski çalışan, bunu 1 yıl boyunca sürdürdü.

Eski Google Çalışanı Yapay Zeka Sırlarını Çaldığı İçin Tutuklandı

Eski bir Google çalışanı, şirketten yapay zeka sırlarını içeren 500’den fazla dosyayı çalmak ve bu bilgileri Çin’deki rakip teknoloji şirketlerine fayda sağlaması için kullanmak gerekçesi ile tutuklandı.

Belgeleri Mayıs 2022’den Mayıs 2023’e Kadar Topladı

Engadget tarafından aktarılan bilgilere göre savcılar, Kaliforniya’daki federal mahkemede açıklanan iddianamede 2019 yılında Google’da çalışmaya başlayan 38 yaşındaki Çin vatandaşı Linwei Ding’i Google tarafından verilen dizüstü bilgisayarından ticari sırları kişisel bulut depolama hesaplarına yüklemekle suçladı.

İddianameye göre Ding’in çaldığı belgeler Google’ın yapay zeka altyapısının yapı taşlarını içeriyordu. Ding, bu belgeleri Mayıs 2022’den Mayıs 2023’e kadar bir yıl boyunca kişisel hesaplarına yüklemeye devam etti.

Şirketin ticari sırlarını çalmakla suçlanan Ding, Kaliforniya’da tutuklandı. Suçlu bulunması durumunda 10 yıla kadar hapis ve her bir suç için 250 bin dolara kadar para cezasına çarptırılabilir.

Bu gelişme özellikle Amerika Birleşik Devletleri ile Çin arasında devam eden gerilimin giderek arttığı bir dönemde yaşandı. Biden yönetimi, geçen yıl NVIDIA gibi şirketlerin gelişmiş yapay zeka çiplerinin Çin’e ihracatını yasaklayarak ülkenin yapay zekayı ordusunu güçlendirmek için kullanmasını engellemişti.

Exit mobile version