Google WaveNetEQ Makine Öğrenimi Duo’daki Ses Kalitesini Artırıyor

Google Duo, şu anda kullanılmayan mesajlaşma hizmeti Allo ile birlikte başlatıldığından beri önemli bir kullanıcı kitlesi yarattı. Uygulama; 5G Samsung S20 telefonlarda 1080p desteği, canlı altyazılar, karalamalar ve bir grup görüşmesinde 12’ye kadar katılımcı gibi sık sık yeni özellikler kazandı.

Şirket, daha sorunsuz ve kesintisiz bir ses deneyimi için titremelerin ana sorununu ortadan kaldıracak makine öğrenimi uygulamaya karar verdi. Böylece kullanıcıların çok daha fazla tatmin olmasını sağlayacak.

Google WaveNetEQ makine öğrenimi

Video görüşmesi, COVID-19 karantina döneminde resmi iletişimin hayati bir yolu oldu. Bu uygulamayı kullanırke gergin ses size veya şirketinize finansal olarak mal olabilir. Google ise, Duo’ya yapılan aramaların% 99’unun ağ gecikmeleri nedeniyle kesinti yaşadığını kabul ediyor. 

Bu çağrıların yaklaşık beşte biri sesin %3’ünü kaybederken, onda biri sesin yaklaşık% 8’ini kaybediyor ve bunların çoğu çok önemli bilgiler içeriyor olabilir. Veri paketlerinin iletiminin gecikmesi veya kaybolması ve bu paketlerin yokluğunun sesde aksaklıklarla sonuçlanması ve bunun çoğunun anlaşılmaz olması gibi sonuçlar ortaya çıkabilir.

Şirketin yeni WaveNetEQ makine öğrenme algoritması, paket kaybı gizlemesi adı verilen bir teknik ile çalışıyor. WaveNet EQ, makine öğreniminin WaveRNN’sine dayanan üretken bir  modelidir. Gerçekçi dolgularla boşlukları bağlamak için ses parçaları yaratır. AI modeli, konuşmayla ilgili geniş bir veri havuzundan beslenerek eğitildi.

Exit mobile version