Yapay Zeka ile Video Oluşturan Google Vids Duyuruldu

Yapay zeka kullanarak video oluşturan bir araç olan Google Vids duyuruldu. Peki, bu araç tam olarak neler sunuyor?

Yapay Zeka ile Video Oluşturan Google Vids Duyuruldu

Belgeler, slaytlar, elektronik tablolar ve benzerlerinin gerek iş gerek eğitim hayatının artık olmazsa olmazlarından biri olduğu söylenebilir. Google, kullanıcılara bu konuda yardımcı olmak için kollarını sıvadı.

Şirket, yapay zekanın faydalarını çok net bir şekilde gösteren yeni bir araç olan Google Vids’i duyurdu.

Google Vids Neler Sunuyor?

Vids, iş amaçlı videoları hızlı bir şekilde oluşturmak için Google’ın son yapay zeka modeli olan Gemini’yi kullanıyor. Kullanıcı bununla bir video oluşturmak için öncelikle istem yazıyor. Bu süreçte bazı belgeler, fotoğraflar ve videolar vererek Vids’in tüm her şeyi kullanıcı için oluşturmasına yardımcı oluyor.

Google, bir tanıtım videosunda Google Cloud Next konferansından önemli anları özetleyen bir video oluşturmak için Vids’in kullanımını gösteriyor. Araçtan bir özet videosu hazırlaması isteniyor. Etkinlikle ilgili bilgilerle dolu bir belgenin eklenmesini söyleyen basit bir istemden hareket eden Vids, bir taslak oluşturuyor.

Daha sonra kullanıcının video için şablon seçmesine imkân tanıyor. Google Vids, seslendirme dahi yapabiliyor ancak kullanıcı isterse kendi sesini de kaydedebiliyor. Google Drive ya da Google Fotoğraflar’daki fotoğrafları seçmek ve bunları sorunsuz bir şekilde videoya eklemek de mümkün.

Exit mobile version