Google veya Apple Neden Telefonların Daha Az Kullanılmasını İsterler?

Başlığı okuduğunuz anda gözünüzde hemen oyun oynayanlara özel olarak hazırlanan epilepsi uyarılı reklamlar geldiğini biliyoruz. Bu not ile yazıya başlamamız Google ve Apple neden telefonların daha az kullanılmasını isterler başlığını daha iyi anlamamıza olanak tanıyacaktır.
Google, Apple gibi markaların en büyük korkuları marka imajının zedelenmesidir. Marka imajını zedeleyen en büyük etkenlerde kullanıcının ürün kaynaklı yaşadığı veya yaşayacağı problemlerdir.
Akıllı telefonlar artık hayatımızın ayrılma bir parçası haline geldi. Hal böyle olunca telefonlardaki en küçük olumsuzluk dahi insanın canını sıkabiliyor.
Peki tüm bunları göz önüne aldığımızda Google veya Apple neden telefonların daha az kullanılmasını isterler.
Az kullanılmasını isterler çünkü kullanıcı ne kadar telefon ile uğraşırsa problem çıkması veya probleme denk gelmesi o kadar yüksek ihtimaldir.
Dev markalar marka imajının zedelenmemesi için telefonların daha az kullanılmasını, ömrünün daha uzun olmasını isterler.
Bir kullanıcı ne kadar telefonu ile haşır neşir olursa, problem yaşaması veya probleme denk gelmesi o kadar kuvvetle muhtemeldir.
Aslına bakarsanız oyun oynarken yaşanabilecek epilepsi sağlık sorunu markaların çok da umurunda olmaz. Asıl gayeleri ve amaçları kullanıcının telefon ile daha az meşgul olması ve böylelikle problem çıkma olasılığının düşürülmesidir.
Google ve Apple neden telefonların daha az kullanılmasını isterler sorusunun bir başka cevabı da kullanıcı bıkkınlığı ismi verilen kavramdır. Kullanıcı bıkkınlığı kavramını ilk kez duyanlar için açıklamak gerekirse – kullandığı ürünün hiç bir problemi olmamasına rağmen değiştirme veya bırakma isteği – olarak tanımlanabilir.
Kullanıcılar uzun süre kullandıkları ürünün alternatifleri çok fazla olduğunda değiştirme isteği hissederler. Buna kullanıcı bıkkınlığı da denir.
Kullanıcının daha az problem yaşaması ve aldığı üründen bıkmaması adına Google ve Apple gibi dev markalar farklı farkındalık gösterileri yaparak ürünlerinin ömrünü uzatır, markalarının imajını zedelenmekten kurtarır.
Bir kere de siz kendinize sorun ” Google veya Apple telefonların neden daha az kullanılmasını isterler” Emin olun aynı cevapları siz de kendi kendinize verecek hatta bir kaç alternatif cevap bile bulacaksınız.
Telefonları uzun süre kullanmak üzerine birçok youtube videosu hazırlandı.

Exit mobile version