Google ve Çin Küresel Baskıların Kurbanı Olabilir

Close up of digital tablet at doctor's desk with stethoscope and other stuff

Dünyanın en büyük iki gücü olarak görülebilecek Google ve Çin, büyük bir savaş ile karşı karşıya. Her ne kadar Google bir devlet olmasa bile yine de Çin ile mücadele edebilecek bir güce sahip.

Problemin asıl kaynağı, Huawei ile ilgili alınan kararlara dayanıyor. Bildiğiniz üzere Çin hakkında çok büyük bir ambargo kararı alındı. Elbette bu açık bir şekilde yapılmadı. Bunun yerine Huawei gibi şirketlere baskı kurularak, Çin dengelenmeye çalışıldı. Ancak bu durum hiç de tahmin ettikleri gibi devam etmedi.

Google ve Çin büyük mücadelede

Son zamanlarda gelen duyumlara göre Çin, yeni bir kararın eşiğinde. Buna göre, Google gibi kuruluşlara ağır davalar açılması planlanıyor. Böylece Google, neredeyse kılını bile kımıldatamayacak.

Google ve Çin

Bahsi geçen bu senaryo, sadece Çin içerisinde geçerli. Bildiğiniz üzere ABD merkezli firmalar bu süreçte pek aktif olamayacak.Yani Çin, mümkün olduğunca bu tür şirketleri baskılayacak. ABD baskısına karşı Çin baskısı ufukta görünüyor diyebiliriz.

Gelen son haberler değerlendirildiğinde Google ile alakalı baskı mekanizmaları büyük ölçüde tamamlandı. Hatta Çin, dava açma yolunu bile tercih edebilir. Sizce bu işin sonu nereye varacak? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version