Google ve Apple Birlikteliğinde Derin Çatlaklar Oluşuyor

Arama motoru devi Google ve Apple, uzun süredir birbirini kolluyordu. Ancak özellikle de şu son günlerde aralarında derin çatlaklar olduğu ifade ediliyor.

Silikon Vadisi’nin iki devi olarak bilinen Apple ve Google, bundan yaklaşık 15 yıl kadar önce anlaşma yaptı. Bu anlaşmaya göre Apple cihazlarının varsayılan arama motoru Google olacaktı. Uzun bir süredir devam eden ikili arasındaki ittifak yavaş yavaş çatlıyor. Bu iki devin ayrılması durumunda ABD ekonomisinde bile bazı negatiflikler yaşanabilir.

Google ve Apple arama motoru konusunda anlaşamıyor

Bazı anlaşmalar genellikle çok dile getirilmez. Bundan uzun bir süre önce Steve Jobs ve Tim Cook; iPhone modelleriyle alakalı oldukça önemli kararlar almışlardı. Zaten Apple marka iPhone cihazlarının yükseliş hikayesi de buradan başlıyor.

Google ve Apple

Bu iki silikon vadisi firmaları birlikte çalışmak için önemli bir adım attı. Buna göre Apple marka cihazlarda Google arama motoru varsayılan olarak eklenecekti. Google, Apple şirketini buna ikna etmek için ciddi bir para ödemek zorunda kaldı. Bu miktarın milyar dolarları bulduğu ifade ediliyor.

Apple şirketinin kendi arama motorunu kendisi yapmak istemesi ve Google’a yönelik tekelci suçlamaları arayı bozuyor. Muhtemelen ikili bir süre sonra bu anlaşmayı bozacaktır.

Exit mobile version