Chrome Eklentilerin Kaldırılma Nedenini Gösterecek

Google, Chrome uzantılarının neden kaldırıldığı hakkında kullanıcıların bilgi sahibi olmasına yardımcı olacak bir güncelleme yayımlayacak.

Chrome Eklentilerin Kaldırılma Nedenini Gösterecek

Daha önce hiç uzantı kullanmaya çalışırken ilgili uzantının aniden kaldırıldığını gösteren bir uyarı aldığınız oldu mu? Google, Chrome web mağazasından bir uzantıyı kaldırdığında sizi uyararak uzantının neden kaldırıldığı hakkında bilgi sağlamaya başlıyor.

Kullanıcılara Ne Zaman Uyarı Gösterilecek?

Sadece hâlihazırda yüklü olanlar için geçerli olacak yenilik şu durumlardan biri gerçekleştiğinde uyarı alacaksınız:

Google eğer uzantının geliştiricisine olası bir ihlali düzeltmesi veya itiraz etmesi için süre vermişse bildirim almazsınız.

Şirket, uzantının kötü amaçlı olduğunu tespit ederse kullanıcıları korumak için zaten adımlar atmış olur. Daha önce olduğu gibi, kullanılan bir uzantı bu şekilde işaretlendiğinde otomatik olarak devre dışı bırakılıyor ve kullanıcı böylece o uzantıdan zarar görmüyor.

Bu bilgilendirmeler, Chrome ayarlarının gizlilik ve güvenlik bölümünde güvenlik kontrolü adlı bir bölüm altında görünebilecek. Kullanıcılar Google’ın mağazadan kaç uzantıyı kaldırdığını görebilecek, gerçekleştirilen işlemleri daha ayrıntılı inceleme imkânına sahip olabilecek. Yeni özellik, eylül ayının başında çıkacak Chrome 117 ile kullanıma sunulacak.

Arama çubuğunun yanındaki mevcut kilit simgesinin yerini alan bir ayarlar simgesi gibi diğer yenilikler de buna eşlik edecek.

Kötü amaçlı yazılım, politika ihlalleri ya da geliştirici kararı nedeniyle kaldırılanlar uzantıların neden kaldırıldığı çok kolay bir şekilde anlaşılabilirken kullanıcılar ayarlara artık her zamankinden daha hızlı ulaşacak.

Exit mobile version