Google ücretsiz VPN getiriyor

Bugünkü bir blog gönderisinde Google, belirli Google One aboneleri için en yeni avantajını tamamladı: VPN. 2 TB depolama verisine (veya daha fazlasına) sahip bir Google One planına sahip olan aboneler, bu yeni avantaja erişebilecek.

ANDROID TELEFONDA NASIL KULLANILIR?

VPN’i Android telefonunuzda kullanmak basittir. Tek yapmanız gereken Google One uygulamasını çalıştırmak, VPN’i açmak ve patlamak: telefonunuzdaki tüm internet verileri şifrelenmiştir. Hizmet tüm sistemi etkileyeceğinden, hangi uygulamaları veya tarayıcıları kullandığınız önemli değildir.

Google Android için ekran kaydırma özelliğini destekleyecek

VPN IOS, WINDOWS VE MAC’E DE GELECEK

Gizliliğinizi ve güvenliğinizi şifreli bir internet bağlantısıyla korumaya yardımcı olmak için kullanabileceğiniz çok sayıda VPN hizmeti vardır. Artık Google’ın da kendine ait bir hizmeti vardır. Teknik olarak zaten oldu. Ancak yalnızca Android akıllı telefonlardaki Google Fi hücresel aboneleri için. Şimdi şirket, Android tabanlı bir VPN’i ABD’deki herhangi bir 2 TB Google One bulut depolama abonesine ücretsiz olarak vereceğini açıkladı. Google, bu VPN özelliğini önümüzdeki aylarda iOS, Windows ve Mac ile diğer ülkelere yayılacağını duyuruyor.

Yukarıdaki resimde görebileceğiniz gibi, aylık 9,99 dolar veya yıllık 99 dolar olan 2 TB Google One planını kullanmanız gerekir. Bu nedenle bu tam olarak ücretsiz bir VPN değildir. Ancak ilgileniyorsanız, bu Google GIF size onu nasıl açacağınızı gösterir:

https://cdn.vox-cdn.com/thumbor/hLbuHafAWGm8Yg0Skcqg_aoJ4uM=/800×0/filters:no_upscale()/cdn.vox-cdn.com/uploads/chorus_asset/file/21999434/VPN_by_Google_One_blog_UI.gif

Yeni bir VPN, Google’ın bulut depolama teklifini tatlandırmaya çalıştığı en son yoldur. Ağustos ayında şirket, iOS veya Android telefonunuzu ücretsiz olarak yedeklemeye başlayacağını duyurdu. 2018’de fiyatları da düşürdü.

Bu, halihazırda ödediğiniz bir hizmet için harika bir avantaj gibi görünse de, yardım edemez ama müşterilerin buna gerçekten nasıl tepki vereceğini merak edebilirsiniz. Google, gelirinin büyük bir kısmını internet verilerini izlemekten sağlayan veri odaklı bir şirkettir. Bir VPN sunmak, özellikle de “ücretsiz” olan bir çıkar çatışması gibi görünüyor.

Exit mobile version