Google TV otomatik reklamlar gösterecek

Google TV ve Android TV yapılan son güncellemelerde hayranların memnun olmadığı reklamlar özelliğini ekliyor. Google TV’deki bu reklamlar, bir videoyu doğrudan ana ekranınızda otomatik olarak oynatmaya başladıkları için artık başka bir müdahaleci adım attı.

Geçen yıl Android TV, belirli bir şov veya film için ara sıra resmi bir “Reklam” içeren bir dizi “Google Play Personel Seçimi” güncellemesi aldı. Birçoğunun mümkün olduğunda reklamları görmekten kaçınmayı tercih edeceği düşünüldüğünde, geçici bir çözüm bulundu. Ancak sonuçta reklamlar Android TV’nin ana ekranında kalmak için yer alıyordu.


İlginizi Çekebilir: Android 12 Beta 2.1 Google Tarafından Yayınlandı


“SİZİN İÇİN” SEKMESİNE KULLANIMA SUNDU

Google TV’nin yeni Chromecast’te kullanıma sunulmasıyla birlikte Google, favori uygulamalarınızı, devam etmekte olan şovlarınızı/filmlerinizi ve size özel bazı önerileri içeren bir “Sizin için” sekmesini kullanıma sundu. Android TV’nin “Personel Seçimleri”ne benzer, genellikle ilk bölümde reklam içeren bir dizi öneri yer aldı.

Normalde bu satır, ana sayfanıza statik bir ekran yerine biraz hareket getirir. Ayrıca görsel yetenek sunan basit bir slayt gösterisidir. Dahil edilen reklamın tıklanmaya veya başka bir şekilde etkileşime girmeye gerek kalmadan tam bir video fragmanı oynatmasıyla, bu satırın davranış biçiminde ilginç bir değişiklik fark ettik. Daha da kötüsü, bu video reklam, varsayılan olarak sessize alınmayan ses içeriyor.

GOOGLE TV REKLAMLAR DEVRE DIŞI BIRAKILMIYOR

Video reklamın otomatik olarak oynatılması için, imleci slayt gösterisinin uygun satırına taşımanız gerekir. Şimdiye kadar, Google TV’nin ayarlarında bu reklamlar için otomatik oynatmayı devre dışı bırakma seçeneği bulamadık.

Birkaç saniye oynatıldıktan sonra, reklam neredeyse tamamen tam ekrana geçer. Ancak yön tuşlarından herhangi biri ile kolayca çıkış gerçekleşir. Reklam bittiğinde, Google TV neyse ki, slayt gösterisi bir sonraki döngüde tekrar otomatik olarak oynatılmaz. Ancak başka bir ekrana ve ardından ana sayfaya geri dönerseniz; video reklam oynatılmaya hazır hale gelir.

Google TV’deki bu yeni tarz reklam, şimdiden reklamverenler tarafından oldukça fazla beğeni aldı.

Exit mobile version