Google Trend Aramaları Kapatma Nasıl Yapılır?

Google trend aramaları kapatma işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi merak mı ediyorsunuz? Bu adımları takip edebilirsiniz.

Google Trend Aramaları Kapatma

Google trend aramaları kapatma işlemi, çoğu internet kullanıcısının nasıl gerçekleştireceğini merak ettiği adımlardan biridir.

Aslına bakılacak olursa trend aramaların dezavantajından çok avantajı vardır. Google, diğer arama motorları gibi arama sürecini kullanıcı tarafında mümkün olduğunca sorunsuz hâle getirmeye çalışır. Bu yöndeki çabalarının en önemli örneği de trend aramalardır.

Bu açıdan bakıldığında trend aramaları gizlemek aslında çok gerekli bir işlem değildir. Gündemde neler olduğunu, bulunduğunuz bölgedeki insanların hangi konular ile ilgilendiğini bu özellik sayesinde öğrenirsiniz.

Tabii ki bu kendinize göre nedenleriniz olabileceği gerçeğini değiştirmez.  Neyse ki bu özelliği beğenmeyenler için arama motorunun hem telefon hem de masaüstünde trend aramaları kapatma seçeneği bulunuyor.

Bunu nasıl yapacağınız hakkında bir fikriniz olmayabilir. Size bu konuda yardımcı olmak için hangi adımları takip etmeniz gerektiğini içeren bir rehber hazırladık.

Google Trend Aramaları Kapatma Adımları

Google arama motorunda yer alan trend aramaları hem mobil hem masaüstü sürümünde yukarıdaki adımları takip ederek kapatabilirsiniz. Adımlar her iki sürümde de aynı olsa da mobilde üç yatay çizginin üzerine basarak ayarlara girerken masaüstü sürümünde sağ alt köşede yer alan “Ayarlar” seçeneğine basmanız gerekiyor.

Masaüstü sürümünde “Ayarlar” seçeneğine tıkladıktan sonra ayrıca açılır menüden “Arama Ayarları” seçeneğine basmanız gerekiyor. Bu adımların ardından takip edeceğiniz adımlar aynıdır.

Google Trend Aramalar Kapanmıyor, Çözümü Nedir?

Google’da trend olan aramaları eğer kapatamıyorsanız bu yöntemlere başvurabilirsiniz.

Web Tarayıcısını ve Cihazı Yeniden Başlatma

Trend olan aramaları kapatamıyorsanız ilk olarak web tarayıcısını kapatıp yeniden açın. Bu yöntem eğer işe yaramazsa cihazınızı yeniden başlatın. Bu, geçici dosyalardan kaynaklı sorunları ortadan kaldırır. Basit bir yeniden işlemi ile sorunu çözebilirsiniz.

Ön Belleği Temizleme

Sorun hâlâ devam ederse ayarlardan uygulamaları açın ve kullandığınız web tarayıcısını bulup üzerine basın. Depolama kısmından uygulamanın ön belleğini temizleyin. Masaüstü web tarayıcısı kullanıyorsanız Control + Shift + Delete kısayolunu kullanarak arama geçmişini temizleyebilirsiniz.

Uygulamayı Güncelleme

Her iki yöntemi de denemenize rağmen sorun devam ederse uygulamayı ve işletim sistemini güncellemeyi deneyebilirsiniz. Bu, mevcut sorunları ortadan kaldırabilir.

Exit mobile version