Google: Temmuz 2021’e kadar uzaktan çalışıyoruz

Google güvenlik önlemleri

Google, 200.000 çalışanına Temmuz 2021’e kadar uzaktan çalışması talimatı veriyor. 

Diğer teknoloji firmaları, koronavirüs pandemisinden kaynaklanan kısıtlamalar nedeniyle çalışanları evden uzak tutmaya yönelik uzun vadeli planlarını açıkladı, ancak Google uzaktan çalışmayı gelecek yılın ortasına genişleten ilk firma olacak.

WSJ’ye göre, Google ana şirketi Alphabet’in CEO’su Sundar Pichai, geçen hafta üst düzey şirket yöneticileriyle yaptığı görüşmenin ardından önemli bir çağrı yaptı. Bir Google sözcüsü, çalışanlarına bir e-posta gönderdiğini ve planın açıklandığını söyledi. Gönderilen mesaja göre, ofiste olmak zorunda olmayan çalışanların 30 Haziran 2021’e kadar evlerinde uzaktan çalışmasında bir mahsur olmadığı, izin verildiği bildiriliyor.

Google daha önce 6 Temmuz’dan itibaren sınırlı sayıda çalışan için bazı ofisleri yeniden açma planlarını açıklamıştı, ancak şimdi ise fiziksel ofislere geri dönüşü isteğe bağlı hale getirdi. WSJ, uzaktan çalışanlar için daha spesifik bir zaman dilimi oluşturma kararı aldı ve kısmen, Google çalışanlarına ailelere, evlerinden ne kadar süre çalışacakları konusunda daha fazla kesinlik sağladı.

Facebook, Twitter ve Square, çalışanların süresiz olarak uzaktan çalışmaya devam etmesine izin vermeyi planladıklarını zaten duyurmuştu. 

 

Exit mobile version