Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası ve Çözümü

Google sürekli olarak duruyor hatası ile mi karşılaşıyorsunuz? Bu hata için başvurulabilecek birçok yöntem var.

Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası ve Çözümü

Google sürekli olarak duruyor gibi hatalar, çoğu Android hatası gibi hiç beklemediğiniz anda ortaya çıkar ve kafa karışıklığına yol açar. Play Store ya da başka bir Google uygulamasını kullanırken bu hata ile karşılaşmanız olasıdır.

Hata mesajı, sorunun nasıl ortadan kaldırılacağı hakkında çok fazla bir bilgi sağlamaz. Bu nedenle kendinizi ne yapmanız gerektiğini ararken bulabilirsiniz. Neyse ki bu sorun için uygulanabilecek birkaç çözüm yolu var.

Google Sürekli Olarak Duruyor Hatası İçin Çözüm Yolları

Google uygulamalarını bu hata yüzünden kullanamıyorsanız yukarıdaki çözüm yollarını deneyebilirsiniz. Bu yöntemlerin nasıl uygulanacağını aşağıdan detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz.

Telefonu Yeniden Başlatma

Android ya da iOS işletim sistemli akıllı telefonlarda herhangi bir karmaşık çözüm yoluna başvurmadan önce telefonu yeniden başlatmakta fayda vardır. Telefonu yeniden başlatırsanız hataya neden olan sorunlu geçici dosyalar temizlenecektir.

Telefonunuzu yeniden başlatmadan önce devam eden işlemler yüzünden yaşayacağınız veri kaybını göz önünde bulundurmayı unutmayın. Bunu yapmazsanız çalışmanızı kaybedebilirsiniz.

Google Uygulamasını Durdurmaya Zorlama

Google uygulamasını zorla kapatıp yeniden açarak sorunu düzeltip düzeltemeyeceğinizi öğrenebilirsiniz. Bu, kişisel verilerinizi kaybetmenize neden olmayacaktır. Bu yüzden endişelenmenize gerek yoktur. İşlemi gerçekleştirmek için ayarlardan uygulamalara girin ve Google’ı bulun.

Google uygulamasını zorla durdurup sorunun çözüme kavuşup kavuşmadığını kontrol edin.

Google Ön Belleğini Temizleme

Hata ön bellekten de kaynaklı olabilir. Bu durumda ön bellek temizliği size yardımcı olabilir. Bu temizlik, verilerinizin silinmesine neden olmaz ancak sadece ön belleği sildiğinizden emin olun. Verileri silerseniz tüm kişisel verileriniz bir anda kaybolacaktır.

Google uygulamasının ön belleğini temizlemek için “Ayarlar > Uygulamalar” yolunu takip edin. Google’ı bulup “Depolama” kısmına girin ve ön belleği temizleyin.

Google’ı ve İşletim Sistemini Güncelleme

Sorun sizden kaynaklı olmayabilir. Herkeste görülen bir sorun ise çok geçmeden bir güncelleme yayımlanacaktır. Play Store üzerinden Google’ı güncellediğinizden emin olun. Google’ın yanı sıra işletim sistemini de güncelleyin.

Cihazı Fabrika Ayarlarına Sıfırlama

Yukarıdaki yöntemler muhtemelen sorunu çözüme kavuşturmuştur ama hiçbiri size yardımcı olmazsa son çare olarak telefonu fabrika ayarlarına sıfırlama yoluna başvurabilirsiniz. Bu işlemin verilerinizi kaybetmenize neden olacağını unutmayın. İşlemi gerçekleştirmeden önce mutlaka yedek alın.

Exit mobile version