Google Stadia ve GeForce Now, 2021’de LG TV’lere geliyor

LG, önde gelen iki bulut oyun hizmeti olan Google Stadia ve Nvidia’nın GeForce Now uygulamasını bu yılın sonlarında en yeni TV’lerine getireceğini duyurdu. Stadia’nın 2021 OLED, QNED ve NanoCell TV serisinin piyasaya sürülmesinden sonra yılın ikinci yarısında piyasaya çıkması bekleniyor. GeForce Now bir süre sonra gelecek.

LG, CES fuarının büyük bir bölümünü 2021 serisi televizyonları hakkında konuşarak geçirdi. Daha büyük, daha ince ve daha parlak TV’ler bekleyebilirsiniz.

Sony, Killzone resmi web sitesini kapattı

LG GOOGLE STADIA VE GEFORCE NOW ÖZELLİĞİNİ TV’LERE GETİRİYOR

LG, işletim sistemi için Android TV kullanmaz. Bunun yerine, şirketin webOS adlı kendi işletim sistemi var. Uygulama geliştiricileri, uygulamalarının LG’nin akıllı TV’leri için belirli sürümlerini yayınlamak zorundadır. Ve şirket, Google Stadia ve Nvidia GeForce Now’ın LG 2021 TV’lere geleceğini duyurdu.

Haberler, her iki hizmet için de devam eden bir genişlemeyi ifade ediyor. Google, Stadia’nın 2021’in ilk yarısında Google TV’ye (en son Chromecast dahil) geleceği sözünü verdi. Geçen hafta Sony, 2021 TV serisini duyurdu. Hepsi Google TV kullanıyor, bu yüzden birkaç ay içinde kargoya verdiklerinde Stadia’yı da bulabileceğinizden emin olabilirsiniz. Stadia yalnızca birkaç ülkede mevcut olduğundan her yerde kullanılamayacak. Ancak, Stadia’nın mevcut olduğu bir ülkede yaşıyorsanız, Stadia’ya erişmek için Chromecast’inizin fişini çekebileceksiniz.

GeForce Now’a gelince, şu anda iOS ve iPadOS için Safari’de Nvidia Shield platformu, Windows, macOS, Chrome OS, Android ve (beta sürümünde) mevcuttur. Ancak, herhangi bir TV’de yerel olarak gönderilmiyor, bu nedenle LG bu konuda ilkler arasında.

LG, oyuncuların en çok ilgilendiği, yenileme hızı, giriş gecikmesi ve daha fazlası gibi seçenekleri bir araya getiren yeni bir “Game Optimizer” ayar alanına sahip olan 2021 modellerine lansman sırasında geleceğini vaat ederken – LG’nin basın bültenindeki (9to5Google aracılığıyla) ince baskı, Stadia’nın bu yılın sonunda webOS 5.0 çalıştıran 2020 modellerine de geleceğini gösteriyor.

Exit mobile version