Google Stadia Kapanacak Mı?

Google, geçtiğimiz günlerde Stadia platformunun kapanacağı yönündeki söylentilere açıklık getirdi.

Google, geçtiğimiz günlerde duyduklarınızın aksine Stadia oyun hizmetini kapatmayacağını söylüyor. Şirket açıklamayı, bu hafta başında platformun bu yıl içinde kapatılacağını öne süren bir söylentinin ardından yayınladı. Resmi Stadia Twitter hesabı, PC Gamer tarafından tespit edilen bir tweet’te ilgili bir hayrana “Stadia kapanmıyor. Platforma ve Stadia Pro’ya her zaman daha fazla harika oyun getirmek için çalıştığımızdan emin olabilirsiniz.” dedi.

Bazı Stadia hayranları, şirketin sürekli genişleyen yelpazesini takip eden bir Twitter hesabı ve blogu olan Killed by Google’dan Cody Ogden’ın bir Facebook hayran grubundan bir gönderi paylaşmasının ardından Google’ın sonunda hizmetin fişini çekeceğine ikna oldular. Mesaja göre, “eski bir iş arkadaşı” postere Google’ın yakın zamanda Stadia’nın geleceğini veya eksikliğini tartışmak için bir toplantı düzenlediğini söyledi. Şirketin yaz sonuna kadar platformu kapatacağını ve bunu Google Play Müzik ile uyguladığı aynı stratejiyi kullanarak yapacağını iddia ettiler.

Mesajda “Ayrıca, tüm üyelere 30-60 gün öncesinden bilgi verileceğini ve hizmetin son ayının iade edileceğini ve kullanımı için herhangi bir ücret alınmayacağından bahsetti. Mevcut abonelik aylarının tamamı bağlı banka hesabınıza iade edilecektir.” ifadeleri yer aldı.

Ogden’ın gönderide sunduğu tek yorum bir patlamış mısır emojisiydi. Ancak bu, söylentinin resmi alt dizin de dahil olmak üzere Stadia topluluğunun çoğunu serbest düşüşe göndermesini engellemeye yetmedi. Google, bölüme biraz mizahla yanıt verdi.

Google Stadia ile İlgili Net Açıklama Yaptı

İnce kaynaklı bir söylentinin bile Stadia topluluğu arasında kargaşaya yol açması şaşırtıcı değil. Google, birinci taraf stüdyolarını kapattığından beri hizmet, uzun bir ölüm uykusunda. Olay, insanların bazen Google gibi teknoloji şirketleriyle sahip olabileceği sağlıksız parasosyal ilişkilerin altını çiziyor. Ortalık yatıştıktan sonra Ogden, “Varlıklarının devam edeceğinden emin olan topluluklar, son birkaç gün içinde bana kamuoyunda ve DM’lerde atılan bazı şeyler gibi tepki vermiyor. Bir teknolojinin ortadan kalkabileceği önerisi bile sizi tehdit edecek kadar derinden etkiliyorsa, teknolojiyle olan ilişkinizi yeniden gözden geçirmeniz gerekebilir mi?” dedi.

Google’ın bulut tabanlı oyun hizmeti Stadia, kafası karışmış pazarlama kampanyaları, teknik sorun raporları ve açılışta bazı çok temel işlevler gibi birçok sorunla karşılaşmıştı. Stadia’nın Jade Raymond liderliğindeki dahili geliştirme stüdyosunun kapatıldığı 2021’in başlarında durum daha da vahim hale geldi.

Tüm iyi söylentiler gibi, ince ve izlenemez, ancak inandırıcı olmaya yetecek kadar ayrıntı ve gerçekle bağlantı içeriyor. Doğal olarak bu durum pek çok tartışmaya yol açtı. Oyun sızıntıları ve söylentiler, alt dizindeki çoğu kişi raporu doğru olarak kabul ederken, resmi Stadia alt dizisi anlaşılır şekilde daha şüpheliydi. Ancak Stadia, Twitter’da bunun böyle olmadığını söyledi.

Exit mobile version