Google, Stadia hizmetini kapatıyor

Birkaç yıl önce, Google, Google Stadia adlı kendi oyun akış hizmetini başlattı. Şirketin yeni sunulan hizmetleri için bazı oyunları kendi başına geliştirme planları vardı. Ancak görünen o ki işler pek iyi gitmedi.

Google, şirketin Stadia platformu için şirket içi oyun geliştirme stüdyolarını kapattığını duyurdu. On dört ay sonra, Google artık bir oyun şirketi olmak istemediğine karar verdi. Bir zamanlar kendi bulut tabanlı konsolu, denetleyicisi ve kendi ürettiği üçlü A oyun vaadine sahipti. Bugün itibariyle artık kendi oyunlarını oluşturmak istemiyor.

PlayStation 5 Alabilmek İçin Birbirlerini Ezdiler

Şirket, Montreal ve Los Angeles’taki stüdyoları kapatıyor. Bununla birlikte, Google, bu yeni oyun geliştirme bölümünü yönetmek için şirket tarafından işe alınan Jade Raymond’un da şirketten ayrıldığını doğruladı.

GOOGLE STADIA BAŞKAN YARDIMCISI PHIL HARRISON AÇIKLADI

Açıklamayı yapan Stadia Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Phil Harrison, Google’ın Stadia platformuna yatırım yapmaya devam edeceğini doğruladı. Genel müdür oyun geliştirme stüdyolarının kapatılmasının ardındaki nedeni açıkladı. Harrison, “sıfırdan sınıfının en iyisi oyunları yaratmak uzun yıllar alıyor. Önemli yatırımlar alıyor ve maliyet katlanarak artıyor. Kendini kanıtlamış Stadia teknolojisini geliştirmeye ve iş ortaklıklarımızı derinleştirmeye odaklandığımızdan, dahili geliştirme ekibimiz SG&E [Stadia Games and Entertainment] ‘dan özel içerik sağlamak için daha fazla yatırım yapmayacağımıza karar verdik.” açıklamasını yaptı.

Birkaç ay önce, Stadia Oyun Direktörü Jack Buser, şirketin yayın hizmeti için yaklaşık 400 oyunu olduğunu söyledi. Ayrıca Harmonix ve Supermassive gibi stüdyolardan özel oyunların geliştirilmekte olduğunu ekledi.

Exit mobile version