Google Sohbet Botu ile ChatGPT’ye Rakip Olabilir

Google sohbet botu üzerindeki çalışmalarını hızlandırdı. Teknoloji devi, diğer yapay zekâ çalışmalarına da hız kazandırdı.

Google Sohbet Botu ile ChatGPT'ye Rakip Olabilir

Google sohbet botu tanıtımını yakın bir zamanda yapabilir. OpenAI tarafından geliştirilen, yapay zekâ ile desteklenen sohbet botu ChatGPT uzun bir zamandır piyasada yer alıyor ve sohbet botunun varlığı, Google’ın arama motoruna gelen trafiği olumsuz etkiliyor.

Bilindiği üzere ChatGPT, kullanıcılara aradığı bilgileri saniyeler içinde anlaşılması kolay bir şekilde veriyor. Matematik sorularına hızlıca verdiği yanıtlara, belirli bir kitaptaki belirli karakterler için yaptığı betimlemelere bakıldığında son birkaç aydır teknoloji dünyasında neden bu kadar çok ses getirdiğini anlamak zor olmayan sohbet botuna karşı Google’dan da çözüm geliyor.

The New York Times’ın paylaştığı bilgilere göre Google, ChatGPT’yi arama motoruna karşı bir tehdit olarak görüyor. Bu nedenle planlarını da buna göre değiştirdi.

Google Sohbet Botu İçin Düğmeye Bastı

İddiaya göre Google’ın CEO’su Sundar Pichai, kırmızı düğmeye çoktan basarak yapay zekâ çalışmalarının hızlanmasını sağladı. Google’ın bu yıl arama motoru için en az 20 yapay zekâ destekli hizmet ve bir sohbet botu sunmaya hazırlandığı ileri sürüldü.

Bu hizmetlerden bazılarının mayıs ayında gerçekleştirilecek olan I/O konferansında tanıtılması bekleniyor. Sohbet robotunun öncelikleri arasında güvenlik ve doğruluk olduğu ifade edildi. Yanlış bilgilerin engellenmesi için sohbet botu üzerindeki çalışmalar sürdürülüyor.

Google, yeni hizmetlerini tanıtırken artık daha dikkatli davranıyor. Yapay zekânın en büyük riskinin şu an telif hakkı olduğu biliniyor. Bununla aynı derecede öneme sahip bir diğer riskin de gizlilik olduğu söylenebilir.

Telif hakkına tabi içerikleri dışarıda tutmak, kişisel bilgilerin paylaşılmasını önlemek için önceden tedbir alınması gerekiyor. Bu nedenle şirketin sohbet botunu direkt olarak piyasaya sürmek yerine neden kapsamlı bir şekilde hareket ettiği anlaşılabiliyor.

Exit mobile version