Google Sesli Asistan Özelliği Kafalarda Soru İşareti Bıraktı

Google sesli asistan özelliği bundan kısa bir süre önce sadece birkaç işleve sahipti. Şimdilerde bütün bu özelliklere haber gösterme gibi ek sistemler eklendi. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Dünya genelindeki neredeyse bütün büyük şirketler bir şekilde sesli asistanlara yer veriyor. Amazon’un Alexa’sı Microsoft’un Cortana’sı ve Apple’ı Siri’si. Google ise “Asistan” isimli başka bir özelliğe sahip. Yapılan araştırmaların çoğunda Google’ın asistan programı, diğerlerini geride bırakmayı başarıyor. Şimdilerdeyse Asistan programı bazı yeni özelliklerle anılıyor.

Google sesli asistan özelliği haberler bölümü kapatılamayacak

 

Google tarafından yapılan bu yeni asisten özelliği ile birlikte “haberler ve makaleler” kısmı herkese gösterilecek. Böylece platform içerisinde daha fazla gezmek mümkün olacak. Ne yazık ki yeni özelliği kapatmanız mümkün olmayacak.

Google sesli asistan özelliği

Tüm bunlara ek olarak akşam yemeği saatlerinde Google en iyi yemek yenilebilecek mekanları gösterecek. Bu tür özellikler normal şartlarda sadece isteyen kişiler için verilir. Ancak Google her kim olursa olsun reklamları gösterecek. Google sesli asistan özelliği kullanıcıların devamlı olarak haberlere bakmasını istiyor. Böylece onları gündemde tutacak.

Google tarafından uygulanan bu tür yenilikler bazı kullanıcılar tarafından çok fazla sevilebiliyor. Ancak birçok kişi için ne yazık ki bu durum sadece trajedi. Kişiselleşmenin çok ciddi öneme sahip olduğu şu günlerde, firmanın yaptığı büyük bir risk. Sizce Google tarafından uygulanan yeni sistem doğru mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version