Google Search Labs Test Ediliyor

Google'ın yapay zeka destekli yeni nesil arama deneyimi Search Labs test sürüşü için hazır. Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Google I/O 2023 etkinliği, Arama veya Çalışma Alanı gibi hizmetlere gelecek olan yapay zeka özelliklerine odaklanan özel bir platform olan Labs’ın tanıtımını da içeren bir dizi ürün ve yazılım duyurusuna ev sahipliği yaptı. Search Labs da bu duyurular arasında yer aldı ve kullanıcıların henüz geliştirilmekte olan yapay zeka özelliklerini denemelerine olanak tanıyan bir alt bölüm olarak tanıtıldı. Yeni Search Labs deneyimlerine başlangıçta kimlerin erişebileceği belirsiz olsa da, Google’ın üretken yapay zekası artık ABD’deki test kullanıcıları tarafından kullanılabiliyor.

Şirket, sınırlı bir lansman öncesinde yeni Arama Üretken Deneyimi için üç örnek sundu. İlk olarak, Google’ın yapay zeka destekli “anlık görüntüler” sağlaması, daha sonra ilgili makalelere bağlantılarla desteklenen daha ayrıntılı bilgilere erişim sağlamak için “daha derine inme” seçeneği sunmasıyla karmaşık konularda içgörü elde etmeyi hedefledi. Ayrıca, belirli bir sorguya coğrafya bazlı bilgilerle doğrudan yanıt verme yeteneğini de gösterdi. Son örnekte ise e-ticaret ile ilgili sorulara üretici yapay zeka tarafından teknik özellikler ve inceleme puanları içeren bir tablo ile yanıt verildi.

Google Search Labs Teste Açıldı

Bu arada, Google’ın Search Labs deneylerini ilk gününden itibaren test etmek için kaydolan birçok kullanıcı, programa erişim kazanmaya başladı. Kaydolduktan sonra, Google Arama uygulamasının sol üst köşesinde bir petek simgesi görüntülenir. Davet alan kullanıcılar için, bu simgeye dokunulduğunda “Search Labs ile Denemeler” yapabilmenizi sağlayan bir bildirim görüntülenir. Burada “Başlayın” seçeneğine dokunduğunuzda, iki deneyi seçebileceğiniz bir ekrana yönlendirilirsiniz: SGE veya Arama Üretken Deneyim ile Google Arama’daki yapay zekanın kodlama sorularında size yardımcı olacağı Kod İpuçları.

Google’ın sağladığı örnekler, ürünlerle ilgili soruları yanıtlamak ve normalde bir Bilgi Paneli verecek sorgular için yapay zekanın anlık görüntüleri sağlamak konusunda oldukça iyi çalıştığı söylenebilir. Ancak, bu erken deneyimin geri kalanı biraz pürüzlü olabilir. Bazı sorgular yapay zeka tarafından otomatik olarak yanıtlanırken, diğerleri sadece bir “Oluştur” düğmesi ile Bard benzeri bir yanıt verebilir.

Takip sorularını sormayı kolaylaştırmak için yeni bir “Converse” düğmesi bulunmaktadır. Bu düğme sizi sohbet benzeri bir arayüze götürür. Ancak, bu erken aşamadaki yapay zeka ile aynı sınırlamalardan muzdarip, yani buraya bir mesaj yazarken, önceki mesajınızın eklenen bağlamını kaydetmek, AI sohbet robotundan gelen yanıtların tutarlı olmasını sağlar. Bununla birlikte, bazen yanıtlar isabetsiz veya eksik olabilir. Ayrıca bazen basit Google Arama sonuçlarıyla değiştirilebilir.

Eğer henüz Search Labs bekleme listesinde değilseniz, labs.google.com/search adresinden kaydolabilirsiniz. Hemen erişim sağlayamayabilirsiniz. Google One Premium aboneleri ve Pixel Super hayranları öncelikli erişim hakkı elde ederken, ilk gelen alır prensibi geçerlidir. Google, insanları özel listede yer aldıklarında bilgilendirir. Kayıt olduktan sonra, Google Arama’yı Android veya web üzerinde açarak veya yukarıda bahsedilen Search Labs URL’sinden Labs’e dokunarak yeni üretken AI özelliklerine Search’te erişebilirsiniz.

Exit mobile version