Google, Samsung ile ultra ince cam için anlaşmaya yakın

Google katlanan telefonu için, Samsung teknolojisi olan ultra ince camı kullanan ilk Samsung dışı cihaz olabilir. Samsung Display’in dış üreticilerin ultra ince cam siparişlerini kabul edeceği bildiriliyor. Samsung dışındaki şirketlere tedarikin bu yılın ikinci yarısında başlayacağı bildiriliyor.

GOOGLE SAMSUNG ŞİRKETİNİN ULTRA İNCE CAMINI (UTG) KULLANMAK İSTEYEN İLK MARKA

Google’ın söylentilere göre katlanan telefonu, Samsung’un ultra ince cam (UTG) özelliğine sahip ilk telefonlar arasında yer alacak. ETNews’e göre, Samsung Display yakında Samsung ailesinin dışındaki şirketlerden UTG siparişlerini kabul edecek. Görünüşe göre, teknolojiyi düşünen şirketlerden biri de Google.


Göz atmak isteyebilirsiniz; Samsung Galaxy A03s görüntüleri sızdırıldı


Google’ın Pixel katlanan teknolojisini çevreleyen ince ayrıntılar bir sır olarak kaldı. Rapor, katlanan bir OLED panel ve UTG kullanacağını öne sürüyor. Google’ın katlanan telefonu, Galaxy Z Fold 2 ve Z Flip serisine benzer his veriyor. UTG, geleneksel camdan daha kırılgan olmasına rağmen, plastik ekranlardan biraz daha fazla dayanıklılık sağlar.

GOOGLE KATLANAN TELEFONU NE ZAMAN ÇIKACAK?

Google’ın katlanan akıllı telefonunu ne zaman piyasaya süreceği belli değil. Ancak ETNews’in raporu, şirketin iş başında olduğuna dair artan kanıtları gösteriyor. Şubat ayında, Samsung’un Google, Oppo ve Vivo’ya katlanan ekran teknolojisi sağlayacağına dair bir rapor ortaya çıktı. Google’ın katlanan cihazı olduğu tahmin edilen bir cihaz, yakın zamanda piyasaya sürülen Android 12 beta derlemesinde geçer not aldı.

SAMSUNG HENÜZ XIAOMI VE HUAWEI’YE UTG SAĞLAYIP SAĞLAMADIĞI BELLİ DEĞİL

Samsung Display’in 2021’in ikinci yarısından itibaren diğer firmalara UTG göndermeye başlayacağı bildiriliyor. Google bu teknoloji ile ilgilenen tek firma da değil. Haziran 2020’de, Tipster Digital Chat Station bir rapor hazırlamıştı. Raporda Huawei ve Xiaomi’nin “ultra ince esnek cam” satın almak için sıraya girdiğini ima etti. Samsung Display’in ikiliye UTG sağlayıp sağlamadığı belli değil.

Exit mobile version