Google, Play Store’da yeni politakasını duyurdu

Google bugün, Android uygulamalarının Play Store’da kendilerini nasıl sunabileceğine ilişkin yeni politikaları ve yönergeleri duyurdu. Bu yeni politika, kullanıcıların uygulama listeleri tarafından yanıltılmamasını sağlamak içindir.

Şirket bugün, uygulama meta verilerini “tanınabilir ve benzersiz” tutmak için politika değişikliğini duyurdu. Uygulama başlığı, simgesi ve geliştirici adı, “mağaza girişi sayfanızdaki en önemli keşif öğeleri” olarak kabul görür.

Netflix Rastgele Oynatma Özelliği Geliyor!

GOOGLE PLAY STORE’DA YENİ POLİTİKALAR NELERDİR?

– Uygulama başlıklarının uzunluğunu 30 karakterle sınırlandırma.
– Mağaza performansı, simge, başlık ve geliştirici adında tanıtım anlamına gelen anahtar kelimeleri yasaklamak.
– Uygulama simgesinde kullanıcıları yanıltan grafik öğeleri ortadan kaldırmak.

Google, mağaza performansı veya sıralaması (“1 numara” gibi), fiyat ve promosyon bilgileri (“reklam yok”, “ücretsiz”, “satış”) veya yanıltıcı öğeler içeren simgeler ile metinler içeren uygulamaları istemez. İkincisi, “şimdi indir” ifadesini veya yüklemeleri teşvik eden simgelerin üzerine bir bildirim rozetinin yerleştirilmesini içerir. Play Store, marka büyük harfle yazılmadıkça, alakasız özel karakterler, ifadeler olmadığı sürece CAPS’e izin vermez.

Bu politikalara uymayan uygulamalara / geliştiricilere Play Store’da izin verilmeyecektir. Daha fazla ayrıntı ve yaptırım durumu tarihi bu yılın ilerleyen dönemlerinde belli olacak.

Bu arada, Play Store’un geliştirici tarafından sağlanan varlıkları (öne çıkan grafikler, ekran görüntüleri, videolar ve kısa açıklamalar) doğrudan Uygulamalar ve Oyunlar sekmelerinde nasıl daha fazla gösterdiği göz önüne alındığında, Google yeni yönergeler getiriyor. İhlaller, 2021’in ikinci yarısından itibaren “başlıca Google Play dış görünüşlerinde tanıtım ve öneri” dışında tutulan uygulamaları görecek.

– Önizleme varlıkları uygulamayı veya oyunu doğru şekilde temsil ediyor mu?
– Önizleme varlıkları, kullanıcıların yüklemeye karar vermesine yardımcı olmak için yeterli bilgi sağlıyor mu?
– Google Play Store’da Önizleme öğeleri “ücretsiz” veya “en iyi” gibi moda sözcükler içeriyor mu?
-Bunun yerine uygulamanızın veya oyununuzun benzersiz yönleri hakkında anlamlı bilgiler sağlamaya mı odaklanıyor?
– Önizleme varlıkları doğru bir şekilde yerleşti mi ve okunması kolay mı?

Exit mobile version