Google Play Hizmetleri Ebeveynler İçin Ek Önlemler Alıyor

Google’ın Android 11’in ilk geliştirici önizlemesini yayınlamasının üzerinden bir aydan fazla bir süre geçti. Şimdi piyasaya sürülen geliştiricilerde ilginç özellikler var.

Geliştirici Önizleme 1 ve daha yeni Geliştirici Önizleme 2’deki kullanıcılara yönelik gelişmiş değişikliklerin çoğu, hala göz önünde bulundurduğumuz birçok yeni API ile değerlendiriliyor. Bunlardan biri DevicePolicyKeyguardServiceSystemUI’ye ikincil bir kilit ekranı sağlaması amaçlanan API.

Google ek önlemleri artıracak

Başlangıçta bunun yalnızca cihaz yöneticisi gereksinimi nedeniyle kurumsal kullanım için tasarlandığı ifade edilmişti. Family Link için yeni bir ebeveyn kontrol aracı olarak başka bir potansiyel kullanım ortaya çıktı.

Bu yeni kullanım ile birlikte, ebeveynler artık Google Play Store üzerinde daha fazla hakimiyet sahibi olacak. Böylece herkesin eve kapandığı son zamanlarda çocuklar için ek önlemler alınacak.

Google muhtemelen ilerleyen dönemlerde daha fazla ek önlemler getirecek. Sizce şirket doğru bir politika izliyor mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Exit mobile version