Google Play Hizmetleri Durduruldu Hatası Nasıl Çözülür?

Google Play Hizmetleri durduruldu sorunu meydana geldiyse aşağıdaki listede yer alan yöntemleri uygulayabilirsiniz.

Google Play Hizmetleri durduruldu sorunu, çoğu akıllı telefon kullanıcısının karşılaştığı hatalar arasında yer alır. Böyle bir hata ile karşılaştıysanız uygulayabileceğiniz bazı yöntemler mevcut. Bu yöntemlerin neler olduğunu merak ediyorsanız aşağıdaki listeyi inceleyebilirsiniz.

Google Play Hizmetleri Durduruldu Çözümü

  1. Tarih ve saati kontrol edin.
  2. Akıllı telefonunuzu yeniden başlatın.
  3. Google Play Store ve Google Play Hizmetleri’ni güncelleyin.
  4. İnternet Bağlantısını Değiştirin.
  5. Google Play Hizmetleri’nin verilerini ve önbelleğini temizleyin.
  6. Google hesabınızı kaldırıp yeniden ekleyin.
  7. Google Chrome’u devre dışı bırakın.
  8. Telefonun yazılımını güncelleyin.
  9. Akıllı telefonunuzu sıfırlayın.

Google Play Hizmetleri Durduruldu-1

1. Tarih ve Saati Kontrol Edin

Akıllı telefonunuzun saat ve tarih ayarları yanlış ayarlanmış ise Play Hizmetleri hatası ile karşılaşabilirsiniz. Bu sebepten ötürü sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz ilk yöntem tarih ve saati kontrol etmektir.

2. Akıllı Telefonunuzu Yeniden Başlatın

Saat ve tarih bilgileri doğruysa akıllı telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyebilirsiniz. Yeniden başlatma işlemi, karşılaşılan bazı hataların giderilmesine yardımcı olur.

3. Google Play Store ve Google Play Hizmetleri’ni Güncelleyin

Sorunu çözmek için uygulayabileceğiniz bir diğer yöntem ise Google Play Store ve Google Play Hizmetleri’ni güncellemektir. Güncelleme işlemini yapmak için aşağıda yer alan adımları uygulayabilirsiniz.

4. İnternet Bağlantısını Değiştirin

İnternet bağlantı kalitesi kötü ise Google Play Hizmetleri durduruldu hatası ile karşılaşma ihtimaliniz mümkün. Bu nedenden dolayı akıllı telefonunuz Wi-Fi ağına bağlıysa hücresel veri bağlantısını aktif edin.

5. Google Play Hizmetleri’nin Verilerini ve Önbelleğini Temizleyin

Yukarıda yer alan yöntemleri uyguladıysanız ve sorun devam ediyorsa Google Play Hizmetleri’nin verilerini ve önbelleğini temizlemeyi deneyin. Bu işlem için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz.

6. Google Hesabınızı Kaldırıp Yeniden Ekleyin

Android cihazları bazen kullanıcı hesabını sorunsuz bir şekilde eklemez. Sorun bundan kaynaklanıyorsa hesabınızı kaldırıp yeniden ekleyebilirsiniz. Bunun için aşağıdaki adımları uygulayın.

7. Google Chrome’u Devre Dışı Bırakın

Google Play Hizmetleri sorununu çözmek için Google Chrome’u devre dışı bırakmayı deneyebilirsiniz. Bu işlem için aşağıda yer alan adımları takip edin.

8. Telefonun Yazılımını Güncelleyin

Yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa akıllı telefonunuzun yazılımını güncellemeyi deneyin. Bu işlemi ayarlar sayfası üzerinden yapabilirsiniz.

9. Akıllı Telefonunuzu Sıfırlayın

Listede yer alan yöntemler karşılaştığınız sorunun çözülmesine yardımcı olmadıysa son olarak akıllı telefonunuzu sıfırlamayı deneyebilirsiniz.

Yukarıda yer alan yöntemler, Google Play Hizmetleri durduruldu hatasının çözülmesine yardımcı olabilir. Bu sorunu farklı bir yöntem ile çözdüyseniz aşağıdaki yorumlar kısmından belirtebilirsiniz. Ayrıca en iyi amiral gemisi telefonlar yazımıza göz atabilirsiniz.

Exit mobile version