Google Play Games, Windows PC için Test Ediliyor

Google bugün yeni duyurduğu PC için Google Play Games ürününün sınırlı bir beta testini üç denizaşırı pazarda sunmaya başlayacak: Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan.

Google, Windows PC’lerde Android oyunlarının beta sürümünü başlattı. Android oyunlarını Windows’a getiren Google Play Games for PC, beta testine giriyor. Google Play Oyunlar beta bugün yalnızca üç ülkede kullanılabilir.

Şirket, Android oyunlarını Windows PC’lere getirmek için uygulamasının sınırlı bir beta sürümünü piyasaya sürüyor. Google Play Games bugün beta olarak Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan’da çıkacak. Windows PC sahiplerinin Mobile Legends, Summoners War, State of Survival ve Three Kingdoms Tactics gibi popüler Android oyunlarını oynamasına olanak tanıyacak.

Google Play Games Windows PC için Kesintisiz Oyun Deneyimi

Hong Kong, Güney Kore ve Tayvan’daki oyuncular, betaya erişmek ve Google’ın Windows PC’lerinde bağımsız uygulamasına erişmek için kaydolabilecekler. Google, “telefon, tablet, Chromebook ve Windows PC arasında kesintisiz oyun oturumları” sözü veriyor. Ayrıca birden fazla cihaz arasında oyunlara kolayca devam edebileceğinizi öne sürüyor.

Google Play Games Grubu Ürün Müdürü Arjun Dayal, “Oyuncular, fare ve klavye girişleriyle daha büyük ekranlardan yararlanırken; favori mobil oyunlarına bilgisayarlarında kolayca göz atabilir, indirebilir ve oynayabilir. Cihazlar arasında geçiş yaparken ilerlemenizi veya başarılarınızı kaybetmenize artık gerek yok; sadece Google Play Games profilinizle çalışır!” dedi.

Google, daha sonraki beta ve genişletmelerin ayrıntılarını “yakında” sunacağını söyledi. Daha önce genel bir 2022 sunumu taahhüt etmişti.

Google’ın Hangi Teknolojiyi Kullandığı Belli Değil

Google Play Games, PC’lerde Android oyunları oynarken kazanacakları Play Puanlarını da içerecektir. Google, Android oyunlarını PC’lere getirme planlarını yalnızca bir ay önce duyurdu. Ancak şirketin Android oyunlarını Windows PC’lerde çalıştırmak için hangi teknolojiyi kullandığı hala net değil. Google Play Games uygulaması, oyun akışını içermeyen yerel bir Windows uygulaması olacak. Ayrıca Google bugün oyun geliştiricileri için daha fazla bilgi sağlamaya başlaması gereken bir geliştirici sitesi açıyor.

Google’ın duyurusu, Microsoft’un Windows 11 PC’lerde Android uygulamalarını test etmeye başlamasından aylar sonra geldi. Microsoft, çeşitli kaynaklardan Android uygulamalarını çalıştırabilen, Android için temel bir Windows Alt Sistemi oluşturmuştur. Microsoft, Windows’ta Amazon Appstore’dan yerel oyun ve uygulama yüklemelerine izin vermek için Amazon ile ortaklaşa kullanıyor. Ancak geçici çözümlere rağmen Google Play henüz resmi olarak desteklenmiyor.

Exit mobile version