Google Pixel 6 Serisinin Fiyatı ve Özellikleri

Google'ın Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, Samsung ve Apple'ın en iyileriyle başa çıkabilir. İşte Pixel 6 serisinin fiyatı ve özellikleri...

Google, 19 Ekim’de TSİ 20.00’de bir lansman etkinliğinde en son telefonları Pixel 6 ve Pixel 6 Pro’nun perdesini resmi olarak kaldıracak. Teknoloji devi Pixel 5A’yı piyasaya sürmeden birkaç hafta önce yeni akıllı telefona bir göz atmıştık. Ayrıntılı bir lansman değildi. Pixel 6 hakkında hâlâ öğrenecek çok şeyimiz var. Ancak Google, yepyeni bir kamera sisteminden ve kendi bünyesinde geliştirilen çip üzerinde Tensor sisteminden kaynaklanan heyecan verici özellikler vaat ediyor. İlk olarak, Google’ın 2021 telefon serisinin sunabilecekleri konusunda şimdiden heyecanlıyız.

İşte Google Pixel 6 Telefonunun Özellikleri

Pixel’in Yeni Kamera Sistemi

Profesyonel bir fotoğrafçı olarak, çok fazla donanım taşımak zorunda kalmadan harika fotoğraflar çekmenizi sağlayan telefonlardaki kamera yenilikleri kullanıcıları heyecanlandırıyor. Google’ın Pixel telefonları her zaman harika düşük ışık ve HDR performansına sahip sağlam kameralara sahipti. Ancak son birkaç model tekneyi gerçekten zorlamadı.

Pixel 5’in çift kamera kurulumu harika fotoğraflar çekti. Ancak Apple’ın iPhone 12 Pro Max’indeki üçlü diziye veya Galaxy S21 Ultra’nın şaşırtıcı yakınlaştırmasına karşı; mümkün olan en iyi fotoğrafların peşinde olan insanları cezbetmek için pek bir şey yapmadı.

İşte Kamera Özellikleri

Pixel 6, öncekinden %150 daha fazla ışık yakalamayı vaat eden yükseltilmiş bir görüntü sensörü ile bir gelişme olmayı vaat ediyor. Ayrıca daha fazla ışık, özellikle düşük ışık koşullarında daha iyi görünen fotoğraflar anlamına gelir. Ayrıca 4x optik zoom lensi de var. Çünkü zoom lensler fotoğrafçılığınızda sadece geniş açılı lensle kaçırmış olabileceğiniz yeni, yaratıcı kompozisyonlar bulmak için harika bir yol sunabilir.

Standart Pixel 6, standart zoom ve ultra geniş lensi alırken; telefoto zoom lensi yalnızca Pixel 6 Pro’nun kaderinde var. Bu kameraların megapiksel sayıları hala bilinmiyor. Ancak sızdıran Jon Prosser’ın söylentileri, her iki modelde de 50 megapiksel genişliğinde bir kamera ve 12 megapiksel ultra geniş kamera olacağını listeliyor. Pro’nun telefoto zoom lensinin 48 megapikselde geldiği söyleniyor.

Birazdan daha fazla değineceğimiz Tensör işlemcisi de bu kameralara bir destek vermeli. Google, yeni özel çipinin, çok fazla hareket olduğunda bile daha iyi görünen; daha keskin görüntüler elde ederek hesaplamalı fotoğrafçılıkta yardımcı olacağını düşünüyor.

Tensör’un yeteneklerini gösteren birkaç teknoloji mağazasına verilen fotoğraf demoları; çipin Pixel 6’nın çoklu kameraları tarafından çekilen fotoğrafların öğelerini nasıl karıştırabileceğini ortaya koyuyor. Ayrıca tüm bu ayrıntıları tek bir fotoğrafta bir araya getirebileceğini gösterdi.

Sonuç olarak, Pixel 6 muhtemelen zorlu bir kamera kurulumuna sahip olacak. Pixel 6’dan önce, Eylül ayında piyasaya sürülen iPhone 13’ten zorlu bir rekabete sahip olacağından; cihaz olabileceğinin en iyisi olması gerekecek.

Google’ın Tensör İşlemcisi

Daha önce Google, telefonlarında Qualcomm’un Snapdragon yongalarını kullanıyordu. Ancak ahizenin içindeki beyinler olarak Tensör adlı kendi silikonunu piyasaya sürerek Pixel 6 için yeni ve cesur bir yöne gidiyor. Google, ne tür performans yükseltmeleri bekleyebileceğimiz konusunda net değil. Ancak fotoğrafçılıktaki iyileştirmelerle birlikte AI ve konuşma tanıma yükseltmelerinin özellikle fark edileceğini söyledi.

Google’ın kendi çiplerini üretmeye başlaması garip görünür. Ancak telefonlarının geleceği için heyecan verici bir hamle. Tensör çipi sadece ham işlem gücüyle ilgili değil. Çoğu telefonun ihtiyaç duyduğundan çok daha fazla gücü var. Ancak hem donanımı hem de yazılımı kontrol ederek Google, yerleşik bileşenlerden tam olarak yararlanan uygulamalar gelişimi olacak. Umarım, bu kontrolle yazılım desteğinin yıllarını da uzatır. Ayrıca güvenlik güncellemeleriyle bir Google Pixel 6 serisini daha uzun yıllar tutmanıza izin verir.

Apple’ın bir süredir yaptığı ile hemen hemen aynı. iPhone’larda kendi silikonunu kullanmak ve böylece donanım ve yazılımın nasıl etkileşime girdiği üzerinde tam kontrole sahip olmak. iPhone telefonlarının daha iyi yaşlanmasının nedenlerinden biri de, 5 yaşındaki telefonlar bile hala en son iOS’u çalıştırıyor. Apple’ın yakın zamanda en yeni Mac serisi için kendi M1 yongalarını kullanmaya başlamasının nedeni de bu.

Android 12

Pixel 6, Android 12 ile piyasaya sürülen ilk telefonlar arasında olacak. Pixel 6’da düzgün bir şekilde denemek için beğenecek ve heyecan duyacak çok şey var.

“Materyal Tasarım” dili harika duruyor. Özellikle kendi resimlerinizden özel temalar oluşturma seçeneği. Yeni bir arka plan resmi seçtiğinizde; Android o resimdeki baskın rengi örnekleyecek. Uyumlu bir görünüm sağlamak için bildirim çubuğunu, simgeleri, metinleri ve arabirimdeki diğer her şeyi özelleştirmek için bunu yapacak.

Android 12 ayrıca, kameralara ve mikrofonlara sistem erişimini kapatma seçeneği de dahil olmak üzere gizlilik konusunda iyileştirmeler yapar. Tam da istemediğiniz zaman dinlemelerini sağlayan belirli uygulamalar konusunda paranoyak olmanız durumunda.

Yazılım, çoğu çığır açıcı olmayan; ancak Pixel 6 Pro’nun büyük 6.7 inçlik ekranında güzel görünmesi gereken yeni ve kaygan bir deneyime katkıda bulunan çeşitli ince ayarlara sahip.

 

Exit mobile version