Google Pixel 5a çıkış tarihi belli oldu

Google Pixel 5a akıllı telefonun geleceğinin bir süredir havada olduğu düşünülüyordu. Google’dan varlığını doğrulayan benzeri görülmemiş bir yanıt aldı. Google I/O’nun Pixel 5a’nın resmi olarak açıklanacağı yer olacağına dair söylentiler vardı. Ancak bu asla gerçekleşmedi. Şimdi nihayet beklenen bir lansman penceresine sahibiz: Ağustos 2021.

Bloomberg’in haberine göre, Google Pixel 5a’nın bu yıl ağustos ayında gelecek. Haber, Apple sızıntıları konusunda mükemmel bir geçmişe sahip olan Mark Gurman’dan başka birinden gelmiyor. Gurman haberde, “Google Pixel hayranları bu yaz tam size göre. Şirketin yeni nesil, daha düşük maliyetli telefonu Pixel 5a’nın Ağustos ayında duyurulmasını ve piyasaya sürülmesini bekleyin.” ifadelerini kullandı.


İlginizi Çekebilir: Google Pixel 6 Serisinin Tasarımı Ortaya Çıktı


ÖNCEKİ MODEL DE AĞUSTOS AYINDA DUYURULMUŞTU

Bu, Google’ın geçen yılki a serisi telefonun piyasaya sürüldüğü zamanla aynı zaman olan bir açıklamasıyla eşleşiyor. Geçen yılki Pixel 4a, geçen yılın Ağustos ayında duyurulmuştu. Ancak Pixel 4a 5G yılın ilerleyen aylarında, Ekim ayında piyasaya çıktı.

Google’ın hangi a-serisi telefondan bahsettiği konusunda kafa karışıklığına neden oldu. Google, Pixel 5a 5G’nin yalnızca ABD ve Japonya’da piyasaya sürüleceğini ifade etti. Ancak bu, diğer ülkelerde piyasaya sürülme olasılığını düşürmez. Kullanılabilirliği gerçekten sınırlıysa, bunun nedeni küresel çip sıkıntısı olmasıdır.

GOOGLE PIXEL 5A ÖZELLİKLERİ

Pixel 5a ile ilgili çok fazla sızıntı görmedik. Ancak Steve Hemmerstoffer olarak da bilinen OnLeaks sayesinde cihaz hakkında zaten çok şey biliyoruz. Sızıntı, Pixel 5a 5G’nin Pixel 4a 5G ve Pixel 5 ile aynı kamera kurulumuyla gelecek şekilde ayarlandığını ifade ediyor. Ayrıca sızıntı Pixel 4a 5G’nin tasarımını geri dönüştürdüğünü ortaya koydu. Cihazın Pixel 4a 5G ve Pixel 5’te bulunan aynı Snapdragon 765G yonga setiyle gelecek.

Yine de küçük bir ayrıntıyı doğrulayan bir sızıntı vardı. İlginç bir şekilde bu sızıntı Google’ın kendisinden geldi. Pixel 5a’dan bir kamera örneği, oldukça yakın zamanda bir Google blog gönderisinden istemeden sızdı. Ayrıca EXIF verileri, blog gönderisindeki resimlerden birinin Google Pixel 5a’daki 12MP ultra geniş açılı kamera tarafından çekildiğini ortaya çıkardı. Söylentilere göre Ağustos lansman tarihine yaklaştıkça telefonu doğrulayan bu nitelikte daha fazla sızıntı görebiliriz.

Exit mobile version