Google Pixel 4K Özelliği Alıyor

Google Pixel 4K özelliği uzun bir süredir kullanıcılar tarafından bekleniyordu. Şimdi ise şirket bu özelliği bütün akıllı telefonlarına getirmek istiyor.

Kamera teknolojisi bütün akıllı telefon üreticileri tarafından son derece önemseniyor ve Google Pixel akıllı telefonlarında bunun pek öyle olmadığını söyleyebiliriz. Google şirketi bu kanıyı ortadan kaldırabilmek için ilginç bir karar aldı. Şirket bundan sonra yeni akıllı telefon modellerinde farklı bir teknoloji kullanacak.

Google Pixel akıllı telefon kamera teknolojisi

Google, saniyede 60 kare hızında 4K (3840 x 2160) çözünürlükte yeni bir video kayıt modu geliştirmeye çalışıyor. Böylece kullanıcıların çok daha keyifli bir kamera kullanımı sağlanacak.

Google Camera 7.4 sürümünde keşfedilen özelliğin, hangi Pixel cihazında kendine yer bulacağı ise henüz belli olmasa bile şirket bunu bütün cihazlarına getirmek istiyor. Kullanıcıların önemli bir bölümünün kamera teknolojisi nedeniyle Uzakdoğu merkezli akıllı telefon şirketlerine kayması Google tarafından istenen bir durum değil.

Elbette sadece kamera teknolojisi burada önemli değil. Aynı zamanda kameranın belirli bir derinlik algısına sahip olması da büyük bir önem taşıyor. Şirket kameralarının önemli bir bölümüne derinlik algısı teknolojisi entegre etme peşinde. Ayrıca buna uygun bir bellek de geliştirilmesi gerekiyor. Kamera Ürün Yöneticisi Isaac Reynolds, 4K / 60FPS video kaydı için yeterli bellek bant genişliği sağladıklarını ifade etti. Sizce Google kamera teknolojisi alanında yeterli başarıyı gösterilecek mi?

Exit mobile version