Google News Showcase birçok ülkede kullanıma sunuldu

Google News Showcase, geçen hafta Avustralya lansmanının hemen ardından İngiltere ve Arjantin dahil olmak üzere dünya çapında daha fazla ülkede sunulmaya başlıyor. Dijital haber özeti, 120’den fazla İngiltere ve 40 Arjantin satış noktasından ücretsiz ve ödeme duvarlı makaleler içeriyor. Çetelesini 450 yayına çıkarıyor. Google’ın İngiliz medya ortakları, Reuters gibi önemli haber kablolarından The Financial Times ve New Statesman gibi iş ve politika kuruluşlarına ve The Telegraph, The Independent ve Midland News Association gazetelerine kadar uzanmaktadır.

Apple AR cihazları için ultra ince ekranlar geliştiriyor

GOOGLE NEWS SHOWCASE KATILIMCILARI ÖZEL PANELLERE SAHİP OLUR

Katılımcı yayıncılar, kullanıcıların Google Haberler uygulamasında, mobil web tarayıcılarında ve iOS’ta Keşfet’te gezinebilecekleri, derlenmiş makalelerini sergileyen özel panellere sahip olur. Bir makaleye dokunduğunuzda, yayıncının sitesindeki tüm hikayeye gidersiniz. Google ayrıca size takip ettiğiniz haber sağlayıcıların panellerini gösterecek. Haber ürününün “Sizin İçin” özet akışı ve “Gazetelik” bölümünde önerilen paneller sunacaktır.

Web devi, Showcase’in ödeme duvarlı içeriği öne çıkararak büyük yayıncıların yeni aboneler kazanmasına yardımcı olurken, daha küçük gazetelere çıktıları için daha büyük bir platform sunabileceğini iddia ediyor. Ancak gerçekte, Google’ın haber medyasıyla olan ilişkisi dostane olmaktan uzaktı. Bunun sonucunda Vitrin zarar gördü.

Google geçen yıl Avustralya’da ürünü piyasaya sürme planlarını erteledi. Kısa süre önce telif haklarını yayıncılarla paylaşması söylendiği için arama motorunu geri çekmekle tehdit etti. Ancak, ürünün ülkeye 4 Şubat’ta ulaşmasıyla bu sorunların bir kısmını çözmüş görünüyor. Bu arada, Fransız düzenleyiciler, ortaklarıyla bireysel anlaşmalar yapması gerekmesine rağmen, yerel haber kuruluşlarına ödeme yapmayı kabul etmesi için baskı yaptı.

Exit mobile version